Paardrijden op São Miguel

Op het prachtige eiland Sao Miguel zijn vele bezienswaardigheden en activiteiten te doen. En één van die bijzondere activiteiten is paardrijden op Sao Miguel. Droom jij van paardrijden langs een kratermeer, over de rand van een vulkaan of simpelweg in de natuur met prachtige landschappen en uitzichten? Paardrijden op Sao Miguel is een werkelijk magisch! Lees verder en wij vertellen je alles over de mooiste routes en uitzichtpunten van Sao Miguel, te paard!

Top 3 mooiste paardrijroutes op Sao Miguel

1. Paardrijden bij sete cidades: een onvergetelijke ervaring

Sete Cidades staat bekend als een van de meest iconische landschappen van Sao Miguel en de Azoren. Paardrijden in dit gebied is werkelijk magisch. Te paard ga je langs de azuurblauwe en groene meren. Terwijl je vanaf je paard deze wonderlijke omgeving verkent, wordt je overweldigd door de rust en het panoramisch uitzicht.

2. Paardrijden rond het Furnas-meer

Dit serene pad neemt je mee rond een van de grootste kratermeren van het eiland. Omgeven door groene heuvels en natuurlijke warmwaterbronnen en geisers. Geniet van de rust én prachtige uitzichten.

2. De kustlijn van het eiland

Niets is te vergelijken met een rit langs de kliffen van Sao Miguel, waar je een ononderbroken uitzicht hebt op de glinsterende Atlantische Oceaan. Vooral bij zonsopgang of zonsondergang wordt de ervaring versterkt door de kleurschakeringen van de lucht.

Waar kan je paard huren op Sao Miguel?

Wanneer je wilt paardrijden op Sao Miguel te paard zijn er verschillende betrouwbare stallingen en verhuurcentra op het eiland:

  • Quinta do Freio – bij Sete Cidades.
  • Quinta da Terça, nabij Ponta Delgada.

Tip: kies voor een ervaren en lokale gids. Zij kennen de paden als geen ander en laten je de mooiste plekjes zien.