Wandelvakantie Azoren 2024

Wandelvakantie Azoren

De Azoren is een heerlijke en prachtige bestemming voor een wandelvakantie. De groene eilanden zijn een paradijs voor wandelliefhebbers. Logisch, want de natuur is werkelijk adembenemend en er zijn meer dan 60 goed onderhouden routes (Azoren Trails). De wandelroutes zijn uitgestippeld door de veelzijdige en verrassende natuur. Bovendien is wandelen op de Azoren geschikt voor alle niveaus.

Wandel langs vulkanen, kraters, watervallen, waanzinnige landschappen en niet te vergeten de beeldschone flora en fauna.

Lees meer over wandelen op de Azoren, de mooiste wandelroutes en wandelvakanties.

Wandelen op de Azoren:

De populairste Wandelvakanties

Wil jij genieten van prachtige uitzichten en natuurwonderen? Kies voor een Azoren wandelvakantie en trotseer de Azoren Trails. We hebben de populairste wandelreizen voor je op een rij gezet. 

‘Wandelen door een groen sprookje’

‘Te voet door subtropisch paradijs’

Wandelvakantie in groepsverband met ANW reizen. 

Azoren Trails: veilige en prachte wandelroutes

Op de Azoren vind je meer dan 60 officiële wandelroutes, Trails Azoren. Er is een netwerk van wandelroutes samengesteld door de regionale overheid, zodat er veilige wandelroutes zijn die al het moois van de Azoren laten zien. Deze wandelroutes heten de ‘Azoren Trails’.

Adembenemende wandelroutes 

Deze goed onderhouden wandelpaden brengen je langs bijzondere landschappen en unieke natuurwonderen. De Trails zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden. Van gemakkelijk, tot middelmatig en moeilijk. Zo is er voor iedere wandelaar een geschikte wandelroute. De Azoren Trails vind je zowel aan zee als in de bergen en laten je alle mooie plekjes van de Azoren zien. Dit maakt de Azoren tot een droombestemming voor een wandelvakantie.

Gespecialiseerd in wandelvakanties:

ReizenReizen

Wandelvakantie Sao Miguel 

Het grote en groene eiland Sao Miguel is een populaire bestemming voor een wandelvakantie. Je kan uit maar liefst uit 35 wandelroutes kiezen! De mooiste wandelingen brengen je langs de natuurwonderen Sete Cidades, Lagoa do Fogo of Caldera Velha.

Sao Miguel wandelroutes – Waanzinnige uitzichten

Een Azoren Trail (wandelroute) die je zeker niet mag missen is Lagoa do Canario – Seta Cidades – Mosteriois. De wandeling brengt je naar het uitzichtpunt Miradouro da Grota do Inferno die je een waanzinnig uitzicht geeft over de meren van Sete Cidades. Vervolgens loop je langs de rand van Caldeira das Sete Cidades. De 14 km lange wandelroute daalt daarna af naar de kust van Mosteiros, kortom een prachtige trail tijds je wandelvakantie!

De populairste wandelroutes op Sao Miguel

Overzicht Azoren Trails op Sao Miguel:

 • Lagoa das Furnas – 9,5 km, makkelijk
 • Vigia de Sao Pedro – 6,5 km, makkelijk
 • Mata do Canario (Sete Cidades) – 11,8 km, makkelijk
 • Caldeira – 7 km, makkelijk
 • Faial da Terra – 4,5 km, medium.
 • Moinhos da Ribeira Funda – 3,3 km, medium
watervallen Flores Azoren

Wandelen op Flores – Kleurrijk wandelparadijs

Overweeg je een wandelvakantie naar de Azoren dan mag het eiland Flores zeker niet ontbreken tijdens je reis. Flores staat bekend als wandelparadijs. Wandelen op Flores staat voor rust en natuur. Het is het meest westelijke eiland en wordt nog nauwelijks bezocht door toeristen. Ondanks dat is het eiland beeldschoon en zijn er prachtige wandelroutes. Op Flores ontdek je: 

 • Kleurrijke bloemen,
 • maar liefst 7 kratermeren,
 • watervallen,
 • waanzinnige landschappen.

Wandelen op eiland Pico 

Wandelen op Pico is voor de gevorderde wandelaars. Het eiland Pico wordt gekenmerkt door de gelijknamige vulkaan Pico. De vulkaan is meer dan 2300 meter hoog en deze vulkaan kan je (onder begeleiding) beklimmen.

Om de vulkaan te beklimmen is wel wat ervaring en conditie vereist, maar voor een gevorderde wandelaar is het een mooie uitdaging. De beklimming start bij Cabeco das Cabras. Vanaf hier is de route naar de vulkaan uitgestippeld. Eenmaal op de top wordt je beloond met een geweldig uitzicht. Kies jij voor deze gevorderde wandeling tijdens je wandelvakantie?

Beste reistijd wandelvakantie Azoren

De beste reistijd om te wandelen op de Azoren is van mei tot en met september / oktober. In deze periode zijn de temperaturen gunstig. Lees meer over de beste reistijd Azoren.

De 5 mooiste wandelroutes op de Azoren

Kies jij voor een wandelvakantie Azoren? Bekijk onderstaande mooie Trails / wandelroutes.

 1. Lagoa do Canario – Seta Cidades – Mosterios; 14 km.
 2. Montanha do Pico – Wandelroute beklimming vulkaan Pico.
 3. Caldeira – Capelinhos. Bekend als het 10 vulkanenpad; 20 km.
 4. Lajedo – Faja Grande – Ponta Delgada; 22 km.
 5. Sao Roque do Pico- Ladeira dos Moinhos; 3 km.

Veel gestelde vragen wandelvakantie Azoren

De Azoren bestaan uit 9 bewoonde eilanden, maar welk eiland kies je voor jouw wandelvakantie? De populairste bestemmingen voor een wandelvakantie zijn: 

 • Sao Miguel – De mooiste wandelroutes, perfect vertrekpunt voor een wandelvakantie, de bekendste wandelroutes. 
 • Pico – wandel langs de vulkaan.
 • Flores – kleurrijk wandelparadijs. 

De beste reistijd voor je Azoren wandelvakantie is van mei t/m september. 

De mooiste en populairste eilanden voor een wandelvakantie op de Azoren zijn: 

 • Sao Miguel 
 • Flores
 • Pico 

Onderstaand een overzicht van de mooiste wandelroutes op de Azoren. 

 1. Wandel langs het bekende kratermeer: wandelroute: Lagoa do Canario – Seta Cidades – Mosterios; 14 km.
 2. Wandel over de vulkaan Pico: wandelroute Montanha do Pico. 
 3. Caldeira – Capelinhos. Bekend als het 10 vulkanenpad; wandelroute van 20 km.
 4. kustwandeling tijdens je wandelvakantie in Ponte Delgade: Lajedo – Faja Grande; 22 km.
 5. Gemakkelijke wandelroute op pico – Sao Roque do Pico- Ladeira dos Moinhos; 3 km.

Azoren Trails zijn officiële wandelroutes samengesteld door de overheid. Er zijn meer dan 60 wandelroutes voor verschillende niveau’s. De wandelroutes brengen je langs alle natuurwonderen. Kies je voor een wandelvakantie Azoren? Dan ga je zeker een aantal van deze prachtige trails wandelen. 

SNP wandelvakanties

SNP biedt meerdere wandelvakanties aan, zowel individuele wandelvakanties als groepsreizen. Bekijk hier het aanbod wandelvakanties van SNP. 

Sawadee wandelvakanties

Ook reisorganisatie Sawadee heeft zich gespecialiseerd in Azoren wandelvakanties. Bekijk het aanbod wandelvakanties van Sawadee. 

Kras wandelvakanties

Reisorganisatie Kras had altijd een ruim aanbod wandelvakanties, zowel groepsreizen als individuele reizen. in 2021 in Kras overgenomen door Tui. Bekijk hier het aanbod wandelvakanties van Kras/tui. 

 

Kies je voor een wandelvakantie? Geen zorgen dat je alleen maar hoeft te wandelen. Er zijn vele bezienswaardigheden en excursies die je in jouw wandelvakantie kan plannen. 

 • Ga walvissen en dolfijnen spotten. 
 • Bezoek natuurlijke geisers en warm water bronnen. 
 • Bezoek historische steden als Ponta Delgada. 

6 dingen waar je op moet letten bij een wandelvakantie Azoren

De vele wandelroutes/Azoren Trails zijn erg goed aangegeven. Hiermee weet je dus goed hoe moeilijk de wandelroute is. Kies je voor een wandelvakantie dan staat hier ook bij hoe moeilijk en/of zwaar de wandelvakantie is. Houd hier goed rekening mee. 

De Azoren bestaan uit 9 bewoonde eilanden die bezocht worden door toeristen. Kies je voor één 1 eiland voor jouw wandelvakantie of wil wandelen op meerdere eilanden? Het populairste wandeleiland is Sao Miguel, Pico en Flores. De meeste wandelvakanties starten vanaf Sao Miguel. In de hoofdstad Ponta Delgada tref je ook de luchthaven. Sao Miguel kent de meeste bezienswaardigheden en wandelroutes en is daarom een perfect vertrekpunt voor je wandelvakantie.

Wil je ook wandelen op de vulkaan Pico? Bezoek dan ook het eiland Pico tijdens je wandelvakantie. Tip; Pico is de plek om walvissen en dolfijnen te spotten!

Ben je een echte bloemenliefhebber? Breid je wandelvakantie uit naar het bloemenparadijs Flores.

Kies je voor een groepsreis of een individuele wandelvakantie? Beide type wandelvakanties worden aangeboden. Het voordeel van een wandelreis in een groep is dat er een gids bij is. De reisleider vertelt je natuurlijk een hoop over de natuurlijk en wandelroutes. Houd je liever van je eigen tempo en planning? Boek dan een individuele wandelvakantie. 

Reisorganisatie SNP is gespecialiseerd in wandelgroepsreizen en individuele wandelvakanties naar de Azoren. Bekijk wandelvakanties. 

 

Reisaanbieders gespecialiseerd in Wandelvakanties naar de Azoren

SNP Wandelvakanties

8-daagse wandelvakantie Azoren met SNP wandelreizen. Vanaf € 663

Tui - Wandelvakanties

Bekijk het aanbod individuele Azoren wandelvakanties van Tui.

Bekijk het aanbod individuele Azoren wandelvakanties van ANWB.