Duiken Azoren

Duiken Azoren

Wat is je dat de wateren rondom de Azoren een perfecte plek zijn om te duiken? De paradijselijke Azoren staan bekend om de beeldschone flora en fauna. Maar de onderwaterwereld is ook werkelijk prachtig. Er zwemmen maar liefst 21 walvissoorten rondom de Azoren. Bovendien kan je dolfijnen spotten, manta’s en haaien. De grootste vis ter wereld, de walvishaai zwemt rondom de Azoren. Hiervoor hoef je dus niet naar de andere kant van de wereld. Op slechts 4,5 uur vliegen maak jij een onvergetelijke duik. Lees meer over duiken op de Azoren.

Dankzij het klimaat en een warme golfstroom zijn de wateren rondom de Azoren een ideale plek voor vis. En dan met name voor grote vissen. Wil je en walvishaai spotten? Hiervoor hoef je niet naar Australië of mexico (beste plekken ter wereld om walvishaaien te spotten). Een duik rondom de Azoren laat je kennismaken met walvishaaien, makohaaien en blauwe haaien. Maar er zijn nog veel meer unieke en grote onderwater dieren wanneer je gaat duiken op de Azoren.

Ga direct naar:

De ideale duikomstandigheden:

Over duiken op de Azoren:

Duiken Azoren

Duiken op São Miguel

Wil je duiken op São Miguel? Dan heb je keuze uit meerdere prachtige duikspots! De vele duikplekken rondom São Miguel zijn gemakkelijk te bereiken. Een van de populairste duikplekken van São Miguel is scheepswrak ‘Dori’. Dit unieke scheepswrak uit de Tweede Wereld is een prachtige duikplek. Het schreepswrak ligt op de zeebodem op slechts een paar minuten van de hoofdstad Ponta Delgada.

Duiken bij een oude vulkaan

Nabij het kleine eilandje Vila Franca voor de kust van São Miguel tref je onder water een oude vulkaan, de ultieme bestemming voor duikers. Deze droombestemming is een beschermd gebied met een overvloed aan zeeleven. Daarnaast kent het eiland São Miguel een aantal fantastische riffen zoals de Lourenços en Sabrina Reefs. Deze kleurrijke riffen liggen vlak voor de kust. De kans is groot dat je hier grote scholen duivelsroggen zal zien.

Diepzee duiken én haaien

Ben je een duiker die liever diepere wateren verkend? Ook dan heeft São Miguel bijzondere duikspots te bieden. Formigas Islets en Dollabarat Seamount zijn unieke plekken. De duikspots staan bekend om het kristalheldere water waar grote scholen pelagische vissen, duivelsroggen en zelfs haaien zwemmen.

Duiken Azoren

Duiken op Santa Maria

Het kleine en rustige eiland Santa Maria staat bekend om zijn zandstranden én unieke duikplekken. Santa Maria is populair onder duikers is dat het eiland wordt bezocht door de grootste vis ter wereld: de walvishaai. Vaak omringd door duizenden tonijnen. Kortom; duiken op Santa Maria belooft een unieke duikervaring te worden. Er zijn verschillende beschermde gebieden die een paradijs vormen voor zeedieren.

Onderzeese bergen: Ambrósio Reef

Een van die paradijselijke plekken is Ambrósio Reef, gelegen op slechts 4,8 km van de kust. Het is één van de dichtstbijzijnde onderzeese bergen om te duiken. Duikers zullen vele nieuwsgierige duivelsroggen spotten.

Wereldberoemde duikplekken

Wat verder van de kust van Santa Maria vind je nog 2 wereldberoemde eilandjes: The formigas islets en Dollabarat Seamount. Deze 2 plekken staan bekend om de duikspots met het meeste zicht. Bovendien komen duikers hier regelmatig grote scholen vissen tegen, duivelsroggen, manta roggen en haaien!

Duiken Pico

Het eiland Pico is bekend om de gelijknamige vulkaan Pico, die een plekje heeft veroverd op de werelderfgoedlijst. Daarnaast is Pico wereldberoemd om de vroegere walvisindustrie. Wil je duiken of zwemmen met haaien? Dan is Pico jouw bestemming! Pico is één van de weinige plekken ter wereld waar je kunt duiken met de blauwe haai. De mooiste en populairste duikplek op Pico is Condor Seamount, ongeveer 10 mijl van Faial. Vanaf Faial is de beste duikplek van de Azoren; Princess Alice ook te bereiken.

ReizenReizen

Populairste duikplekken:

Princess Alice rif

De beste en meest populaire plek om te duiken rondom de Azoren eilanden is Princess Alice bank (De Banco Princesa Alice). Deze duikplek vind je nabij het eiland Pico en staat bekend om de vele manta’s. Deze unieke plek is alleen geschikt voor ervaren duikers. Het rif is wat verder van de haven en er staat regelmatig een sterke stroming.

Princess Alice rif is een grote onderzeese berg met een diepte van 30 tot 40 meter. Op bepaalde plekken daalt dit nog veel verder. Het zicht op deze bijzondere duikplek kan oplopen tot 40 meter. Er is een enorme diversiteit aan vissen. Zelfs bovenwater kan je dit waarnemen. Duiken bij Princess Alice is een onvergetelijke duik! Het populaire staat bekend om de vele duivelsroggen en manta’s! Duik tussen enorm scholen duivelsroggen. En ga op zoek naar Manta’s, mako haaien en blauwe haaien!

Over Princess Alice rif:

PADI open water brevet halen?

Wil jij je PADI halen op de Azoren? Je PADI brevet is wereldwijd erkend. Hiermee mag je een duik maken tot een diepte van 18 meter. Wanneer jij je Padi wil behalen op één van de mooiste duikplekken van Europa kan je contact opnemen met Duikscholen op jouw vakantie eiland. Onderstaand hebben we een overzicht bemaakt van duikscholen op São Miguel, Santa Maria en Pico.

Duikscholen op de Azoren:

 • Açordiving – Ponta Delgada
 • Azores Sub Dive Center – Vila Franca do Campo S. Miguel
 • Best Spot – Azores Nature – Ponta Delgada
 • Scubafish – Ponta Delgada
 • Season Challenge – Ponta Delgada
 • TOP POP – Travel Over Portugal – São Sebastião
 • Brizacores Dive Center – Lajes do Pico
 • CW Azores – Areia Larga
 • Pico Sport – Mandalena
 • Dollabaratsub – Vila do Porto
 • Haliotis – Vila do Porto
 • Mantamaria Dive Center – Marina de Vila do Porto
 • Wahoo Diving – Forno

Duiken op de Azoren? Boek je vakantie bij:

Duiken op de Azoren? Boek nu jouw vakantie