Bezienswaardigheden Azoren

Azoren bezienswaardigheden

Op de Azoren vind je vele bezienswaardigheden: prachtige uitzichtpunten en bijzondere natuurverschijnselen, zoals vulkanen en warmwaterbronnen en historische steden vol culturele en mooie gebouwen.

Benieuwd naar alle Azoren bezienswaardigheden? Lees snel verder en we zetten de meest indrukwekkende bezienswaardigheden voor je op een rij.

Top 5 Azoren bezienswaardigheden

 1. Ponta Delgada

Ponta Delgada is de hoofdstad van Sao Miguel. Grote kans dat je vakantie start in Ponta Delgada en dit is direct een van de mooie Azoren bezienswaardigheden. Ponta Delgada is een prachtige stad. Ontdek de gezellige pleinen, historische gebouwen en bekijk de bijzondere architectuur gekenmerkt door witte en zwarte stenen met mozaïek. Bekend is de poort ‘Portas da Cidade’.

Ponta Delgada is een ideale bestemming voor je Azoren vakantie. De overige bezienswaardigheden op Sao Miguel zijn op prima afstand vanaf de historische stad. We adviseren hiervoor wel een auto te huren. Vind eenvoudig een huurauto via Sunnycars of TuiCars.

2. Walvissen spotten – Unieke ervaring

De groene eilandengroep midden in de Oceaan zijn één van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Niet voor niets worden er vele Whale Watching trips georganiseerd. De beste plek om walvissen te spotten is vanaf het eiland Pico, maar ook vanaf de andere eilanden heb je een grote kans de wilde dieren te zien. Een excursie walvissen spotten is een must-do op de Azoren! Lees meer over walvissen Azoren.

3. Wandelen

De Azoren zijn een paradijs voor wandelaars. Meer dan 60 officiële en goed onderhouden wandelroutes brengen je naar de mooiste plekken van de eilanden. Geniet van alle Azoren bezienswaardigheden tijdens één van de mooie wandelroutes. Wandel langs kratermeren, steile kliffen of beklim de vulkaan pico. De Azoren zijn voor ieder niveau wandelaars een heerlijke bestemming. Lees meer over wandelen op de Azoren.

4. Sete Cidades

De fotogenieke kratermeren Sete Cidades zijn misschien wel de bekendste Azoren bezienswaardigheden. Het idyllische groene en blauwe meer zijn werkelijk prachtig. Vooral de verschillende uitzichtpunten rondom de bekende bezienswaardigheid zijn de moeite waard. Laat je verrassen door indrukwekkende uitzichten! Lees meer over Sete Cidades op Sao Miguel.

Reistip: Huur een auto en ontdek alle bezienswaardigheden op je gemak. Zoek en vergelijk eenvoudig een huurauto via Sunnycars.

5. Furnas

Een unieke bezienswaardigheid zijn de natuurlijke warmwaterbronnen en geisers in het dorp Furnas op Sao Miguel. Door het hele dorp vind je borrelende waterbronnen en stomende geisers. Door de hoge concentratie zwavel in de stomende geisers en warmwaterbronnen, wordt aangenomen dat het water een geneeskrachtige werking heeft.

Azoren bezienswaardigheden per eiland

De Azoren bestaan uit 9 eilanden en ieder eiland heeft een prachtige natuur en bijzondere bezienswaardigheden. Onderstaand een overzicht van de meest unieke bezienswaardigheden per eiland. 

ReizenReizen

Bezienswaardigheden Terceira

Het eiland Terceira staat naast de bijzondere natuur voor cultuur & historie. Onderstaand een overzicht van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden:

Angra do Heroismo

Angra do Heriosmo is de eerste stad die in de 15de eeuw door ontdekkingsreizigers is ontdekt. De rijke historische geschiedenis zie je terug in de eeuwenoude stad die is uitgeroepen tot werelderfgoed. Bezoek de unieke kathedralen in Angra do Heroismo en wandel door de prachtige stadstuin Duque da Terceira Garden. Een andere unieke bezienswaardigheid in Angra Do Heriosmo is Monte Brasil.

Monte Brasil

Parque do Monte Brasil is een uitgedoofde vulkaankrater die je een indrukwekkend uitzicht geeft over de Oceaan. Het park rondom Monte Brasil is werkelijk prachtig; kleurrijke fuchsia’s, Japanse ceders, varens en meerdere bronnen en waterlopen kenmerken deze bezienswaardigheid. In het park is een wandelroute van 7,5 kilometer aangelegd waarbij je door het park en de bossen loopt naar het unieke uitzichtpunt. Kortom, Monte Brasil is een bijzondere bezienswaardigheid op Terceira.

Algar do Carvao

Ben je op Terceira dan is Algar do Carvao zeker de moeite waard. Bij deze bezienswaardigheid kan je tot 90 meter afdalen in een oude vulkaanpijp. Je begeeft je vervolgens in grotten die zo’n 2000 jaar geleden ontstaan zijn door een vulkaanuitbarsting.

Tip: Bekijk het aanbod vakanties naar Terceira van Tui.

Bezienswaardigheden Sao Miguel 

Sao Miguel is het groenste en grootste eiland. De natuur op het eiland is erg afwisselend en er zijn vele bezienswaardigheden. Onderstaand een overzicht van de bezienswaardigheden op het eiland Sao Miguel.

Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo is één van de bekendste Azoren bezienswaardigheden. Het idyllische kratermeer is het hoogste meer op het eiland en betekent letterlijk ‘Meer van Vuur’. Deze naam heeft het meer natuurlijk te danken aan de plek in  de vulkaan. Rondom deze bekende bezienswaardigheid zijn vele uitzichtpunten en een prachtige wandelroute.

Het kratermeer ligt ongeveer in het midden van Sao Miguel. Wanneer je met de auto naar deze unieke bezienswaardigheid rijdt, kom je al verschillende uitzichtpunten tegen die zeker de moeite waard zijn om even te stoppen.

Uitzichtpunten bij Lagoa do Fogo: Miradouro da Lagoa de Fogo, hier start ook de wandelroute (4 km) en Pico da Barrosa.

Reistip: hier een auto op Sao Miguel, zodat je de verschillende bezienswaardigheden op je gemak kan ontdekken. Zoek, vergelijk en huur eenvoudig een huurauto op Sao Miguel via Sunnycars.

Lagoa das Sete Cidades

De fantastische bezienswaardigheid Lagoa das Sete Cidades. Deze vulkaankrater is misschien wel de mooiste plek op Sao Miguel. Het meer is verdeeld in een groen en blauw meer. Rondom de idyllische meren zijn verschillende uitzichtpunten die je een spectaculair uitzicht geven over deze unieke bezienswaardigheid. Het mooiste uitzicht over Sete Cidades heb je vanuit een het verlaten hotel ‘The Abandoned’.

Furnas

Wandelen tussen borrelende geisers en stromende warmwaterbronnen? Bezoek deze unieke bezienswaardigheden in het dorp Furnas op Sao Miguel. 

Lees hier meer over de bezienswaardigheden op Sao Miguel.

Parque Terra Nostra

Terra nostra is een bezienswaardigheid op Sao Miguel die je zeker niet wilt missen. Wandel door het prachtige botanische park en kom volledig tot rust in de thermale warmwaterbronnen. Lees hier meer over Parque Terra Nostra.

Bezienswaardigheden Sao Miguel in beeld:

Bezienswaardigheden Flores

Flores betekent letterlijk ‘bloemen’. Het eiland heeft zijn naam te danken aan de vele bloemen die Flores bedekken. Kenmerkend zijn de vele blauwe hortensia’s op het eiland.

Watervallen

Uniek op Flores zijn de vele watervallen die langs de groene bergen naar beneden storten.

7 Kratermeren

Flores telt maar liefst 7 kratermeren, waaronder het prachtige Lagoa Funda.

Faja Grande

Faja Grande is het meest westelijke dorp van Flores én van Europa. De badplaats heeft enorme kliffen en watervallen, een bijzondere bezienswaardigheid!

Tip: maak een rondreis door de Azoren en ontdek de beeldschone natuur van Flores. Bekijk het aanbod rondreizen van Tui.

Bezienswaardigheden Santa Maria

Het eiland Santa Maria is minder bekend onder toeristen, maar heeft als enige van de eilandengroep witte zandstranden. De mooiste zandstranden zijn Praia Formosa en São Lourenço.

Watersporten

Op het eiland zijn diverse watersporten te beoefenen zoals duiken, windsurfen en golfsurfen. Windsurfen is populair in de plaats Praia waar ook een wit zandstrand is. Duiken kan op alle plekken op het eiland, maar in de haven van Vila is een duikschool gevestigd. Een andere populaire plek om zowel te windsurfen of te duiken is São Lourenço.

Bezienswaardigheden Pico

Pico heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden; Walvissen spotten en de slapende vulkaan Ponta do Pico. Wanneer je op Pico bent, zijn dit twee bezienswaardigheden die je zeker moet zien! Lees hier meer over Pico.

Reistip: Ontdek de bezienswaardigheden van Pico tijdens een rondreis. Bekijk het aanbod rondreizen van Tui

Bezienswaardigheden Faial

Jachthaven Horta

De jachthaven Marina da Horta is één van de belangrijkste havens ter wereld. En dat heeft Horta te danken aan de unieke ligging midden in de Oceaan. Bezoek de kleurrijke jachthaven in Horta, een mooie bezienswaardigheid op Faial.

Vulkaan Caldeira

De unieke vulkaan Caldeira domineert het blauwe eiland Faial. Lees hier meer vulkaan Caldeira en Faial.

Tip: Bekijk de rondreizen van Tui en ontdek de bezienswaardigheden op Faial.

Caldeira velha - Sao Miguel