Lagoa do Fogo Azoren

Lagoa do Fogo Azoren

Het kratermeer Lagoa do Fogo op het eiland Sao Miguel is een plek die zo uit een reismagazine lijkt te komen. Dit blauw-groene meer is samen met Sete Cidades en Furnas een van de meest bezochte plaatsen op het eiland.

Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo op is een van de grootste lagunes op de Azoren en het hoogst gelegen meer op Sao Miguel. Het bevindt zich in de krater van het vulkaanmassief Água de Pau, gelegen in het binnenland van het eiland.

Sinds 1974 is Lagoa do Fogo beschermd natuurgebied, samen met het indrukwekkende landschap en de wilde stranden wordt het ook wel een van de 7 wonderen van Portugal genoemd. De laatste uitbarsting was in 1564, waarna weelderige bossen de plek het hebben overgenomen en de krater langzaam met water is volgelopen.

Lagoa do Fogo Azoren
Lagoa do Fogo - São Miguel

Uitzichten over Lagoa do Fogo

Het uitzicht over Lagoa do Fogo prachtig en fotogeniek: als een spiegel van blauwe en groene tinten spiegelt het water de 300 meter hoge bergwanden die het omringen. Dit natuurlijke spektakel is makkelijk te bereiken en kun je zien vanaf een van de twee uitkijkpunten. Via een klein paadje kun je afdalen naar de wilde stranden die het meer omringen.

Lagoa do Fogo bezoeken met de auto

Het makkelijkste is om met de auto naar Lagoa do Fogo te rijden. In een half uurtje rij je vanaf Ponta Delgada naar de uitzichtpunten Miradouro da Lagoa do Fogo en Miradoura da Barrosa. Vanaf deze punten heb je een goed uitzicht over het kratermeer en maak je prachtige foto’s. Kom je vanaf Ponta Delgada dan heb je onderweg nog een paar andere plekken waar je kunt stoppen voor foto’s.

Hiken naar Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo kun je heel goed te voet verkennen. Trek er een dag voor uit en wandel vanuit Praia aan de kust in een paar uur naar het meer. Deze route van 11 km heen en terug voert je langs verschillende natuurgebieden met indrukwekkende uitzichten over de oceaan en Vila Franca do Campo.

Wandelen op Lagoa do Fogo

Zijn lange hikes niets voor jou, neem dan toch je picknick mand mee. Vanaf het uitkijkpunt Lagoa do Fogo daal je via een pad met trappen makkelijk af naar een van de stille stranden van het meer. Onderweg heb je uitzicht over Ponta Delgada en de uitgestrekte oceaan, vanaf het strand kijk je uit op het heldere water en de torenhoge bergen er omheen.