Horta Azoren

Horta de kleurrijke hoofdstad van Faial

Horta is de trotse hoofdstad van Faial, één van vele eilanden op de Azoren. Mede door één van de populairste jachthavens ter wereld en de mooie gebouwen in het centrum is deze stad met 7000 inwoners een geliefde bestemming tijdens een rondreis op de Azoren. Nieuwsgierig geworden naar Horta? Lees gauw verder en ontdek wat je allemaal in Horta kunt beleven!

Zo bereik je Horta op de Azoren

Eerst even iets praktisch, want hoe bereik je Horta op Faial? Veel Azoren-gangers vliegen eerst naar het eiland Sao Miguel en vertrekken vanaf daar naar overige Azoren eilanden. Wanneer je Horta wilt bezoeken, dan kun je met een binnenlandse vlucht vanaf Furnas, Sao Miguel, Terceira en Flores naar Horta vliegen.

Ook per boot kun je Horta bereiken. Zo is het vanaf het naastgelegen eiland Pico slechts 20 minuten varen en vanaf Sao Jorge 2,5 uur varen.

Eenmaal in Horta kun je genieten van alles wat deze stad te bieden heeft, maar ook de omgeving in Faial. Horta is een uitstekende uitvalsbasis voor de highlights van het eiland, zoals onder andere de Caldeira en Vulcão dos Capelinhos.

De beroemde jachthaven van Horta

Horta heeft één van de meest beroemde en veel bezochte jachthavens ter wereld. Door de ligging tussen Europa en Noord- en Midden-Amerika is de haven van Horta voor veel zeilers de laatste bestemming voordat ze de Atlantische Oceaan oversteken. In de haven is plaats voor 300 boten en regelmatig worden er internationale regatta’s gehouden (zeilwedstrijden).

Ontdek de betoverende muurschilderingen in de haven van Horta

Zeer bijzonder in de haven van Horta zijn de muurschilderingen op de boulevard van zeilers over de hele wereld. Het is een soort traditie geworden om hier een mooi kunstwerk achter te laten met daarin verwerkt de naam van de boot, eigen naam, de vlag van hun geboorteland of iets anders creatiefs. Alle muurschilderingen vormen samen een openluchtexpositie en een kleurrijke tafereel. Het Peter Café Sports was vroeger een plek waar zeevaarders hun post ophaalden en tegenwoordig nog steeds een ontmoetingsplek voor zeevaarders. Leuk om even binnen te lopen!

Boek je vakantie bij:

Tip: boek een duurzame excursie om walvissen en dolfijnen te spotten in Horta.

Type reizen naar de Azoren:

Portas da Cidade, Ponta Delgada

Bezienswaardigheden Horta – Azoren

Horta heeft een gezellig centrum. Dat komt door de mooie huizen in pastelkleuren met kenmerkende rode dakpannen. De kerken: Nossa Senhora das Angústias en Igreja São Salvador, maar ook het Forte de São Sebastião staan bekend om hun bijzondere architectuur. Bekijk het zelf met een rondwandeling door Horta!

Van walvisjacht naar walvismuseum

Vorige eeuw stond Horta nog bekend om de walvisjacht. Het was een belangrijke locatie voor de walvisvaart. Een grote fabriek in Horta verwerkte walvissen tot eten en andere producten. Gelukkig is deze fabriek in 1975 gesloten. Vandaag de dag is de fabriek omgetoverd tot een interessant museum waar je veel kunt leren over walvissen. Lees hier meer over walvissen en dolfijnen rondom de Azoren.

Walvissen en dolfijnen spotten in Horta

Doe mee met een Whale watching tour! In het zeewater tussen Faial en Pico zwemmen veel dolfijnen en walvissen. Van mei t/m september is de beste tijd voor het spotten van walvissen, maar ook in de overige maanden maak je kans op het zien van deze zeedieren. Er lieven zo’n 20 walvissoorten waaronder tuimelaars, potvissen en vinvissen voor de kust. Gemiddeld duurt een whale watching tour ongeveer 3 uur. Wanneer je een walvis boven het water ziet uitkomen beleef je een geweldig moment!

Walvissen azoren
Walvissen spotten in Horta

Tips voor Horta Azoren

Om jouw vakantie naar Horta op de Azoren extra bijzonder te maken hebben wij een paar tips voor je:

  • Het is slechts 20 km naar het naastgelegen eiland Pico. Vanaf de boulevard van Horta heb je mooi uitzicht op dit andere Azoren eiland met de welbekende vulkaan.
  • Ieder jaar vanaf de 1e tot de 2de zondag in augustus is het de Week van de Zee (Semana do Mar) in Horta. In de haven worden dan veel festiviteiten georganiseerd en mooie jachten en zeilschepen komen hierop af.
  • Zoek je een leuke locatie voor een diner ’s avonds? Loop naar de haven, daar vind je veel leuke (vis)restaurants.
  • Net buiten Horta vind je een prachtige botanische tuin. Bewonder er mooie planten en bloemen!
  • Horta ligt tussen twee bergen/heuvels, namelijk Ponta da Espalamaca en Monte da Guia. Vanaf beide hoogtepunten heb je een fenomenaal uitzicht op het centrum van de hoofdstad van Faial!
  • Wil je tijdens je vakantie op de Azoren ook even aan het strand liggen? In Horta vind je een stadsstrand en kun je zwemmen in zee!

Horta op de kaart

Veel gestelde vragen over Horta

één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Horta zijn: 

  • De wereldberoemde jachthaven. 
  • De boulevard met muurschilderingen van zeilers. 
  • Het historische en gezellige centrum van Horta. 
  • De vulkaankrater Caldeira. 

Bekijk alle bezienswaardigheden op de Azoren

Horta ligt in het zuiden van het Azoren eiland Faial. Je bereikt Horta via een directe vlucht vanaf Portugal. Maar maak je een rondreis en ben je al op één van de Azoren eilanden, kan je ook met de veerboot naar Horta reizen. 

De beste tijd om naar Horta Azoren te reizen is in de maanden mei t/m september. Je profiteert dan van de mest aangename temperaturen. Lees meer over de beste reistijd

Reisaanbieders gespecialiseerd in Azoren vakanties