Singlereis Azoren

Singlereis Azoren 2024

Met een singlereis naar de Azoren ga je alleen op reis met een enthousiaste groep gelijkstemde reisliefhebbers. Zo sta je er toch niet alleen voor en kun je terugvallen op een leuke groep mensen. Je hebt zelf de vrijheid om alleen op avontuur te gaan of juist samen met een groep leuke activiteiten te ondernemen op de Azoren.

De Azoren geldt als een fantastische bestemming voor een singlereis. Soloreizigers kunnen op deze Portugese eilanden de schitterende ongerepte natuur verkennen en dit reisgeluk delen met andere singles. Ben jij klaar voor een singlereis?

Ga direct naar:

De populairste singlereizen van 2024

Overweeg jij een singlereis naar de Azoren? Goed idee! Bekijk de populairste reizen van dit moment. 

Voordelen van een singlereis naar de Azoren

  • Nieuwe mensen ontmoeten

Het is spannend om alleen op reis te gaan, maar gelukkig geldt dat voor iedereen waardoor je elkaar snel leert kennen. Al snel na de ontmoeting maak je nader kennis met elkaar. Dat komt omdat je geen vrienden of familie hebt waar je op kunt terugvallen. Je zult niet de eerste zijn die een mooie vriendschap opbouwt met een medereiziger!

  • Het geluk van reizen delen met gelijkgestemden

Samen mooie wandeltochten maken door de natuur, samen een diepe krater inkijken vanaf een uitzichtpunt én samen culinair genieten in een typisch Portugees restaurant. Een singlereis naar de Azoren zit boordevol geluksmomenten en een blijvende herinnering voor de hele groep.

  • Begeleiding van een deskundige reisleider

Hoe fijn is het om je hele reis over de Azoren nuttige informatie over de omgeving te ontvangen van een deskundige reisleider? Deze reisleider zorgt vanaf het eerste tot het laatste moment ervoor dat de singlereis vlot verloopt en regelt alles tot in de puntjes. Van excursies en de hotels tot het vervoer tussen bezienswaardigheden. Zo kun je onbezorgd en ontspannen rondreizen over de eilanden!

  • Mogelijkheid voor een eenpersoonskamer

Normaal gesproken zijn eenpersoonskamers altijd een lastig verhaal bij hotels. Vaak zijn eenpersoonskamers duurder dan tweepersoonskamers omdat het hotel graag zoveel mogelijk gasten ontvangt. Bij een singlereis is dit geen issue! Een reisorganisatie koopt meerdere eenpersoonskamers in waardoor de prijs binnen de perken blijft.

  • Dezelfde leeftijd

Bij singlereizen wordt vaak rekening gehouden met de leeftijden van de reizigers. Met reizigers van dezelfde leeftijd heb je vaak de beste klik. Zo voorkom je dat je als iemand van 30 jaar tussen 18 jarigen terecht komt, of andersom. Door naar de leeftijden te kijken maak je een rondreis met zoveel mogelijk mensen in dezelfde levensfase.

Singlereizen naar de Azoren

De Azoren vormen een ideale bestemming voor een singlereis. Dat komt vooral door de adembenemende natuur. Die nodigt je uit voor leuke groepsactiviteiten, maar vormen ook een verademing als je even tijd voor jezelf wilt. Alleen jij en de natuur. Zo’n singlereis naar de Azoren zit boordevol bezienswaardigheden. Een aantal hoogtepunten op de Azoren die je kunt tegenkomen sommen wij graag voor je op:

  • Op Terceira vind je de hoofdstad en tevens één van de mooiste steden van de Azoren. Dit is Angra do Heroísmo met tal van authentieke huizen en pittoreske straatjes. Verder bestaat de stad uit kapellen, forten en kathedralen. Je komt er ogen tekort!
  • Op het grootste eiland Sao Miguel vind je een regio die bekend staat om de thermische activiteit. Furnas en omgeving bestaat uit borrelende warmwaterbronnen en geisers door de ligging op een vulkaan. Je kunt er fantastisch wandelen door tuinen en natuurgebieden.
  • Het kleine eiland Pico kent de hoogste berg van Portugal. Met een avontuurlijke tocht kun je met andere singles de top bereiken van deze vulkaan!
  • Flores is zo’n schitterend natuureiland. Het eiland staat bekend om de vele kratermeren. Met de groep kun je er mooie wandeltochten afleggen!
  • Stap met andere singles aan boord van een boot die de open zee op gaat. Waarom? De Azoren is één van de beste plekken ter wereld voor het spotten van walvissen (en dolfijnen)!

Wat overigens een misverstand is, is dat je alleenstaand moet zijn om mee te mogen met een singlereis. Ook als niet-single kun je deelnemen aan zo’n reis. Dus als je zelf even lekker op reis wilt, ongeacht je relatiestatus, dan kun je je ook inschrijven voor een singlereis naar de Azoren.

Kun jij niet wachten op een singlereis naar de Azoren? Check de mooiste singlereizen naar de Azoren en beleef een reis waar je nog vaak aan zult terugdenken!

Wat is een Singlereis?

Mocht je nog niet zo bekend zijn met deze manier van reizen: bij een singlereis boek je een vakantie alleen voor jezelf. Op reis kom je in een groep terecht met meer reizigers die enkel voor zichzelf een vakantie hebben geboekt. Samen met deze andere single-reizigers maak je een groepsreis, bijvoorbeeld naar de Portugese eilandengroep Azoren. Onderweg beleef je met de andere soloreizigers de mooiste hoogtepunten en gezellige momenten.

Reisaanbieders gespecialiseerd in singlereizen

Onderstaand een overzicht van reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in singlereizen naar de Azoren.