Sete Cidades Azoren

Sete Cidades Azoren

Eén van de meest bijzondere en indrukwekkende bezienswaardigheid op Sao Miguel is de slapende vulkaan Sete Cidades. Denk je aan de Azoren dan denk je aan het bekende beeld van 2 kleurrijke kratermeren. En dat beeld is genomen vanaf de rand van de slapende vulkaan Sete Cidades, je kijkt op de prachtige sprookjesachtige meren.

Sete Cidades is een spectaculaire bestemming die je zeker wilt bezoeken tijdens je vakantie. Geniet van de waanzinnige natuur en prachtige uitzichten. Sete Cidades is een plek om nooit te vergeten, belooft!

Ga direct naar:

Indrukwekkende reizen vakanties naar de Azoren

Wil jij de slapende vulkaan Sete Cidades met eigen ogen zien? Plan jouw vakantie naar de Azoren en wandel langs de wereldberoemde en kleurrijke kratermeren op Sao Miguel. 

Het indrukwekkende groen blauwe meer

Lagoa das Sete Cidades is een meer dat in de krater van een vulkaan is ontstaan. Het lijken twee aparte meren, met elk een eigen naam en kleur: Lagoa Azul en Lagoa Verde, maar in werkelijkheid is het een groot meer, opgedeeld door een brug. Het kleurverschil komt doordat het groene gedeelte ondieper is, er groeien meer algen en planten die het water een groene kleur geven.

Hoe bereik je Sete Cidades?

Vanaf Ponta Delgada ben je met de auto in iets minder dan 35 km bij het meer. Daar kun je ervoor kiezen om het gebied per auto te verkennen of een van de mooie wandelroutes te langs de kratermeren te maken. Er zijn voor beide keuzes verschillende routes uitgezet in het gebied met waanzinnige uitzichtpunten (miradouro).

De mooiste uitzichtpunten Lagoa das Sete Cidades

De prachtige uitzichten maken dit deel van Sao Miguel zo spectaculair. Het mooiste uitzicht heb je vanaf Miradouro da Boca do Inferno, een kleine top op 700 meter hoogte dat je bereikt via een zanderige voetpad. Maar er liggen er nog meer mooie uitzichtpunten langs de route:

  • Miradouro do Pico do Carvão.
  • Miradouro Cerrado das Freiras.
  • Miradouro Vista do Rei. Dit is een populaire en bijzondere plek. Vanaf een verlaten hotel heb je een onvergetelijk uitzicht op Lagoa das Sete Cidades. Om deze reden is het hier vaak wat drukker. 
Tip: geniet van een waanzinnig uitzicht vanaf een verlaten hotel; ‘Monte Palace Hotel Ruins’.
Lagoa das Sete Cidades

Wandelroute Sete Cidades

De natuur rondom Sete Cidades nodigt uit voor een mooie wandeling. Om de kraterrand en in de krater zelf lopen verschillende wandelroutes met afstanden tussen 5 en 20 kilometer. De bekendste wandelroute is de PR03 SMI. Deze route begint bij Miradouro Vista do Rei en brengt je via nog meer spectaculaire uitzichtpunten naar het dorpje Sete Cidades.

Over de wandelroute PR03 SMI

De PR03 SMI valt in de categorie gemakkelijk en is 7,7 km lang. Deze wandelroute loop je in ongeveer 2 uur tijd.

Weer Sete Cidades

Wanneer je Sete Cidades gaat bezoeken, wil je uiteraard helder en mooi weer om te kunnen genieten van de waanzinnige uitzichten. Plan je bezoek aan Sete Cidades daarom op een heldere en mooie dag. Het weer op de Azoren kan echter snel omslaan. Wil je het weer live checken? Bekijk dan één van de live webcams.

Sete Cidades ontdekken per kano

Houd je van avontuur en wil je Sete Cidades echt beleven? Ontdek de kleurrijke kratermeren per kano. Huur een kano of kajak en vaar over het meer. Je roeit in een klein half uur naar de brug door die de ‘twee’ meren van elkaar scheidt.

Over Sete Cidades

De vulkaankrater Sete Cidades ligt in het gelijknamige stadje Sete Cidades en is een klein stadje op het eiland Sao Miguel. Het telt slechts 850 inwoners. Het stadje staat bekend om het groene en blauwe kratermeer Lagoa das Sete Cidades, maar is omringd door nog vijf andere meertjes. Het meest opvallende bouwwerk is een schattig kerkje in de oude koloniale stijl, gebouwd met vulkanisch gesteente.

Sete Cidades Azoren

Reisaanbieders gespecialiseerd in Azoren vakanties

Kan je niet wachten om Sete Cidades met eigen ogen te bewonderen? Onderstaand een overzicht van reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in vakanties naar de Azoren.