Terra Nostra Park Azoren

Terra Nostra Park Azoren

Parque Terra Nostra op het eiland Sao Miguel is een prachtig botanisch park in de Furnas vallei. Het is een van de mooiste tuinen van de wereld en de perfecte plek voor een wandeling in het weelderig groen. Door het hele park staan unieke inheemse en uitheemse tropische planten zoals enorme reuzenvarens en exotische bloemen. Daarnaast kan je een volledig tot rust komen in één van de thermale baden. Je kan Terra Nostra een dagje bezoeken of je kan verblijven in het luxe Terra Nostra Garden Hotel. We vertellen je er alles over, lees je verder?

Terra Nostra Garden hotel

Tegenwoordig maakt het Terra Nostra Park deel uit van het luxe Terra Nostra Garden hotel. De tuinen en warmwaterbronnen zijn overdag tussen 10 en 17 uur open voor betalende bezoekers, maar als hotelgast heb je natuurlijk de hele dag gratis toegang tot het park. Een verblijf in het hotel is het zeker waard. Door alle prachtige waterstroompjes, kronkelende paadjes en de steeds weer veranderende uitzichten kun je wel dagen in het park blijven struinen zonder je te vervelen.

Luxe 4-sterrenhotel midden in de natuur

Terra Nostra Garden Hotel is het oudste kuuroord op Sao Miguel.  Het luxe 4-sterrenhotel is volledig gerenoveerd in zijn originele Art Deco stijl. Naast alle warmwaterbronnen, jacuzzi’s en warmwaterbaden in Parque Terra Nostra heeft het hotel ook een verwarmd thermaal binnenbad.

Vanuit het bad, het restaurant en sommige kamers heb je door de ronde vorm van de achtergevel het gevoel dat je midden in de natuur zit. Vanaf het hotel kun je ook de wandelroute naar Lagoa das Furnas oppakken waarbij je langs verschillende hete waterbronnen en dampende modderpoelen loopt.

Een dagje naar Terra Nostra

Verblijf je niet in het hotel dan bezoek je Parque Terra Nostra eenvoudig voor één dagje. Je betaalt dan 10 euro entree. 

Maak vervolgens een prachtige wandeling voor het park om vervolgens tot rust te komen in de thermale baden. Let op: trek oude badkleding aan. 

Warmwaterbronnen Terra Nostra

Zo’n 200 jaar geleden liepen er al bezoekers door de verschillende thematuinen. Je loopt er over paden met kleurige borders, langs sprankelende kanaaltjes en honderden kleine warmwaterbronnen. In de warmwaterbronnen mag je zwemmen, al zijn ze soms zo klein dat je er net met z’n tweeën in past. De grote roestbruine vijver in het midden van het park is een natuurlijk verwarmd zwembad met een watertemperatuur zo rond de 38 tot 40 graden. Je huid krijgt van het ijzerhoudende water een geelkleurig laagje en natuurlijk ook een flinke gezondheidsboost.

Furnas

Terra Nostra ligt midden in het stadje Furnas. Een klein, vredig stadje in een gigantische komvormige krater. Furnas, met smalle straatjes en een hagelwitte kerk, is zeker de moeite van het bezoeken waard, het centrum ligt op loopafstand van Terra Nostra. Je vindt er een paar winkels en enkele restaurants, omringd door groene heuvels met bloeiende azalea’s en op sommige plekken voelt de grond heet aan door de vulkanische activiteit in het gebied.

Bekijk ook:

ReizenReizen

Terra Nostra op de kaart