Auto huren Azoren

Tips Auto huren Azoren

Tips Auto huren Azoren

Als je naar de Azoren op vakantie gaat, wil je natuurlijk al het moois zien wat deze eilandengroep je te bieden heeft. Ondanks dat de eilanden klein zijn, liggen de meeste bezienswaardigheden een flink stuk van de steden vandaan. Een auto huren Azoren is dan een uitkomst. Het is niet alleen handig, je stopt onderweg ook zo vaak als je wilt om die perfecte foto te maken of even te genieten van het indrukwekkende uitzicht. 

We zetten alle informatie én tips voor je op een rij om onbezorgd een auto te huren. 

Auto huren Azoren

Het huren van een auto is een makkelijke manier om van de prachtige natuur van de Azoren te genieten. Elk eiland heeft een rondlopende hoofdweg met secundaire wegen die je zo naar alle bezienswaardigheden leiden. De meeste mensen reizen naar Sao Miguel of Pico, maar denk er eens aan om meerdere eilanden te bezoeken. Met ‘Multi-Island-Hiring’ van Sunny Cars staat er op het volgende eiland gewoon een nieuwe huurauto voor je klaar.

TIP: Wil je meerdere eilanden bezoeken kies dan voor de ‘Multi-Island-Hiring’ optie van Sunny Cars. Zo kun je Sao Miguel en Pico in een week bezoeken. Let er wel op dat autoverhuurbedrijven een ‘one-way/ pick-up’fee berekenen.

Auto huren Azoren tips

Een auto huren op de Azoren doe je online heel gemakkelijk, toch zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Hieronder geven we je een aantal tips.

  • Voor het huren van een auto op de Azoren heb je een rijbewijs, paspoort en in de meeste gevallen ook een creditcard nodig, zorg dat alle documenten geldig zijn.
  • Bekijk vooraf welke schade je creditcard dekt. Vaak zit bijvoorbeeld het eigen risico al inbegrepen bij de aankoop via de kaart.
  • Je kunt het beste minimaal een aantal dagen vooraf je auto huren Azoren. Bij huren op de dag van aankomst loop je het risico dat er geen auto’s meer beschikbaar zijn. Daarnaast is vooraf huren vaak voordeliger, online kun je de prijzen en voorwaarden per autoverhuurbedrijf makkelijk vergelijken via websites zoals SunnyCars.
  • Kies een kleine auto. De meeste eilanden rij je binnen twee uur helemaal rond en met een compacte huurauto is het in de smalle straatjes van de dorpen en steden makkelijker manoeuvreren.
Auto huren Azoren

Auto huren Sao Miguel

Het vliegveld van Sao Miguel ligt bij de hoofdstad Ponta Delgada, waar veel toeristen hun rondreis over de Azoren beginnen. Je kunt een auto huren Sao Miguel en ontdekken dat dit eiland zelf ook veel te bieden heeft. Rij naar het prachtige natuurgebied Ponta de Ferraria, wat bekend staat om de vulkanische activiteit en warmwaterbronnen. Bezoek er ook de Cascada Salto de Cabrito, de vele blauwgroene meren of de enige theefabriek op Europees grondgebied.

Auto huren Pico Azoren

Pico het op één na grootste eiland van de Azoren. Je komt aan op het vliegveld, waar je huurauto voor je klaarstaat. Veel van de bezienswaardigheden op Pico zijn alleen met een auto te bereiken. Door een auto huren Pico rij je zo naar de hoogste berg van Portugal, bezoek je met gemak de Gruta das Torres met zijn vreemde rotsformaties en beplanting en dwaal heerlijk door de wijngaarden. Rij ook eens naar een van de vele spectaculaire meren en de Miradouro da Terra Alta.

Kosten Auto huren Azoren

De prijs van een auto huren Azoren is afhankelijk van wat je kiest: welk formaat auto je kiest, of je binnen of buiten het hoogseizoen reist en hoe lang je de auto huurt.

Over het algemeen ben je voor een week auto huren Azoren tussen de 150 tot 400 euro kwijt, al kun je op een klein eiland als Faial duurder uitkomen. Sommige autoverhuurbedrijven vragen je al gauw 5 euro per dag extra aan verzekeringen. Bij Sunnycars zit deze all-in verzekering standaard inbegrepen. Via de website van Sunnycars krijg je ook meteen een duidelijk overzicht van de kosten en zie direct welke auto huren Azoren.

Tip: huur veilig een auto:

Onderstaand een overzicht van reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in autoverhuur op de Azoren.