Azoren met kinderen

Vakantie Azoren met kinderen

Overweeg je een vakantie naar de Azoren met kinderen? Goed idee! Portugese eilandengroep is de ideale bestemming voor een avontuurlijke vakantie met kinderen.

Ga samen met je kinderen dolfijnen en walvissen spotten, beklim een vulkaan, geniet van prachtige uitzichten en ook een duik in een het (natuurlijke) zwembad mag niet ontbreken. Lees meer over een vakantie Azoren met kinderen.

De populairste gezinsvakanties Azoren van 2024

Overweeg jij een vakantie naar de Azoren met kinderen? Dat wordt een onvergetelijke reis! Bekijk de populairste reizen van dit moment. 

Activiteiten op de Azoren met kinderen

Twijfel je nog of de Azoren een goede bestemming is voor jullie volgende vakantie met kinderen? Er zijn genoeg onvergetelijke activiteiten voor kinderen op de kleurrijke eilandengroep. We zetten de top 6 leukste activiteiten met kinderen op de Azoren voor je op een rij.

Top 6 activiteiten met kinderen

1. Dolfijnen en walvissen spotten

Om maar gelijk met de meest indrukwekkende activiteit voor kinderen te beginnen: walvissen en dolfijnen spotten! Rond om de Azoren zwemmen meer dan 22 soorten walvissen en dolfijnen en samen met jouw kinderen kan je in de vakantie een prachtige excursie maken om deze magische dieren te spotten. Wie kan er na de vakantie  op school vertellen dat hij walvissen en dolfijnen heeft gezien? Of zelfs heeft gezwommen! 

2. Vulkaan beklimmen

De Portugese archipel ligt op meer dan 10 oude vulkanen en dat maakt dat maakt de natuur waanzinwekkend. Beklim een vulkaan en geniet van het prachtige uitzicht. Durf je een vulkaan beklimmen met kinderen nog niet aan? Geniet dan van één van de vele uitzichten over de vulkaankraters.

3.Wandelroutes geschikt voor kinderen

De Azoren staan bekend om de vele wandelroutes wellicht denk je is het wel geschikt voor mijn kinderen? De officiële wandeltrails zijn er in vele verschillende moeilijkheidsgraden. Er zijn kleine wandelroutes van 5 km langs prachtige uitzicht punten, mooie meren en de beste highlights. Deze wandelroutes zijn ook geschikt voor kinderen. Geniet samen van de natuur en maak prachtige foto’s.

Op zoek naar Walvissen, dolfijnen en vulkanen. 

Gezinsvakantie op Pico – Azoren met SNP.

Speciale Azoren vakantie met kinderen van 10 jaar en ouder. 

Azoren met kinderen

4. Zwemmen in een écht subtropisch zwemparadijs

Wat is een vakantie zonder zwembad voor de kinderen? Dat kan natuurlijk bij je accommodatie, maar wat dacht je van een écht tropisch zwembad. Op de Azoren vind je vele natuurlijke zwembaden. Één van die natuurlijke zwembaden vind je in Parq Terra Nostra. Het is een prachtig tropisch paradijs waar je ook kan zwemmen. Een onvergetelijke activiteit tijdens de vakantie voor de kinderen. 

Wil je nog een actieve dag tot rust komen? Dan kan je ook een duik nemen in één van de natuurlijke thermale baden op de Azoren.

5. Beleef het magische kratermeer Sete Cidades

Sete Cidades is één van de iconische natuurwonderen op de Azoren die je zeker wilt bezoeken. Het magische kratermeer met intens blauw én groen water is een must-see. Wandel langs de kratermeren, speur met de kinderen naar vissen, maak een boottocht of ga zelfs kano varen op het kleurrijke meer. 

6. Paardrijden op Sao Miguel 

Heb je een paardenfan in de familie? Dan is paardrijden op de Azoren een onvergetelijke ervaring. Geniet van prachtige uitzichten. Op Sao Miguel zijn er verschillende manages waar je een paard kan huren en prachtige routes kan maken. Paardrijden op Sao Miguel is onvergetelijke voor jou en de kinderen!

Kindvriendelijk Azoren

Overweeg je een vakantie Azoren met kinderen de Azoren? De Azoren zijn zeker geschikt voor kinderen. De Portugese eilandengroep is veilig en de mensen zijn erg vriendelijk.

De eilanden zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme. Over de reis is voor kinderen geschikt. Het is slechts 4 uur vliegen, wat ook voor kinderen goed te doen is. Op de Azoren is 2 uur tijdsverschil. Je hebt dus ook geen last van een jetlag. Kortom, wanneer boek jij een vakantie naar de Azoren met kinderen?

Praktische tips voor een onvergetelijke vakantie met het hele gezin 

  • Het weer op de Azoren kan sterk wisselen. Neem daarom een regenjas of poncho mee voor het hele gezin. Zo hoef je je niet af te laten schrikken, wanneer de lucht opeens betrekt. 
  • Neem comfortabele schoenen mee. Wandelen op de Azoren is fantastisch. Als je met kinderen bent, zal je wellicht geen kilometers lange trails af leggen, maar een eenvoudige route is zeker goed te doen voor het hele gezin. Neem daarom stevige wandelschoenen mee, want ook de ondergrond kan wisselen. 
  • Neem voldoende zonnebrandcreme mee. 
  • Vergeet ook niet de muggenspray in de koffer te stoppen. 

Reisaanbieders gespecialiseerd in vakanties met kinderen