Walvissen spotten Azoren

Walvissen spotten Azoren

De wateren rondom de Azoren zijn één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten! In de Atlantische Oceaan nabij de Azoren zwemmen meer dan 25 soorten walvissen. Heb je een vakantie Azoren geboekt? Dan is walvissen spotten een must- do tijdens je reis.

Lees meer over soorten walvissen en dolfijnen, de beste reistijd én de beste plek voor whale watching.

Walvissen Azoren in het kort:

Ga direct naar:

Walvissen spotten op de Azoren

Walvissen spotten is een must-do tijdens je vakantie op één van de Azoren eilanden! Je kan een whale watching excursie boeken bij verschillende organisaties. Je kan kiezen voor een snelle rubberboot (zodiac), een glasvezelboot of een catamaran. Houd er rekening mee dat de zee erg wild kan zijn.

Ben je gevoelig voor zeeziekte, kies dan niet voor de snelle rubberboot. Op deze boot is slechts plek voor 10 personen en zit je dicht op het water. Het is een waanzinnige beleving!

Beste plek walvissen Azoren

Op verschillende eilanden worden whale watching excursies aanboden. De beste plekken om walvissen te spotten is in Ponta Delgada (Sao Miguel), Lajes op Pico of op Faial. Op Pico en Faial is de kans dat je een walvis (potvis) ziet ongeveer 85 tot 90%. Op Sao Miguel is de kans om walvissen te spotten net wat minder met 65%.

Tip: Boek je whale watching excursie aan het begin van je vakantie. De excursies worden nog wel eens verzet wanneer de zee of het weer het niet toe laat.

Walvissen spotten op Pico

Pico staat bekend om de walvissenvangst. In 1987 kwam er een verbod op de walvisvangst en is de commerciële walvisvangst vervangen door een diervriendelijke en verantwoordelijke manier van toerisme. Op Pico is ook het onderzoekscentrum Nova Atlantis gevestigd die zich bezighoudt met het welzijn en de bescherming van dolfijnen en walvissen rondom de Azoren. Je kan hier ook naar het walvismuseum. Daarnaast is Pico een populaire plaats om te duiken.

Beste reistijd walvissen spotten Azoren

De beste reistijd om walvissen te spotten op de Azoren is van mei tot en met oktober. Lees meer over de beste reistijd Azoren.

Walvissen spotten azoren

Soorten walvissen Azoren

De Atlantische Oceaan rondom de Azoren is een voedzame omgeving voor dolfijnen en walvissen. Deze voedzame omgeving is een plek waar de dieren hun jongen ter wereld brengen. Er wordt continue onderzoek gedaan naar de walvissen en dolfijnen rondom Azoren. Er komen 25 soorten voor. Grote kans dat je de potvis ziet tijdens een whale watching excursie. De blauwe vinvis is het grootste dier ter wereld en zwemt ook rondom de Azoren! In de maanden april en mei heb je de grootste kans deze enorme dieren te spotten.

Tip: Let tijdens het walvissen spotten op opkomend water en de plek waar vogels boven hangen! Grote kans dat op die plek een walvis of dolfijn is.

Soorten dolfijnen Azoren

In de wateren rondom de Azoren komen verschillende soorten dolfijnen voor. Gedurende het hele jaar heb je grote kans om de gewone dolfijn te zien, de tuimelaar (bekend als flipper) en de grijze dolfijn. De gevlekte dolfijn en gestreepte dolfijn laten zich vooral in de maanden mei tot en met augustus zien.

Tip: boek je whale watching excursie bij een duurzame whale watcher!

Veel gestelde vragen over Azoren Walvissen spotten

De beste tijd om walvissen te spotten is van mei t/m oktober. Lees meer over walvissen op de Azoren.

De beste eilanden om walvissen te spotten zijn Pico (Lajes), Faial of Sao Miguel (Ponta Delgade). Op Pico en Faial is de kans dat je een walvis ziet ongeveer 85 tot 90%. Op Sao Miguel is dat 65%. Lees meer over walvissen spotten.

Boek aan het begin van je vakantie een excursie bij een duurzame whale watcher. De beste plek hiervoor is op Pico.

Wanneer je het beste walvissen kan spotten? De beste tijd is van mei t/m oktober. Lees meer over walvissen op de Azoren.

Familiereis 'Walvissen spotten'

Op zoek naar walvissen, dolfijnen en vulkanen met SNP natuurreizen

Azoren walvissafari

Whalewatching, Walking & Relaxing met SNP reizen
Walvissen Azoren

SNP Groepsreis

Groepsreis met SNP reizen. Avontuurlijke vakantie vanuit hotels.