Vakantie Pico (Azoren)

Pico Azoren

Op Azoren eiland Pico vind je de grootste vulkaan, unieke wijngaarden en de beste plek om walvissen te spotten. Pico is het een na grootste eiland van de Azoren met een rijke geschiedenis, prachtige natuurwonderen en vele bezienswaardigheden. Plan je een vakantie Azoren? Overweeg dan zeker het eiland Pico.

Over Pico (Azoren)

Bezienswaardigheden op Pico

Denk je aan Pico dan denk je uiteraard gelijk aan de gelijknamige vulkaan op het eiland. Maar Pico heeft meer onvergetelijke bezienswaardigheden te bieden. Wij zetten de mooiste bezienswaardigheden én activiteiten van Pico op een rij. 

1. Bezoek vulkaan Pico

Pico is het vulkanen eiland van de Azoren. Op Sao Miguel na, is het eiland Pico het grootste eiland van de Azoren. De bekende en gelijknamige vulkaan op het eiland heeft een hoogte van 2351 meter! Pico is hiermee de hoogste berg van zowel de Azoren als Portugal. De naam Pico betekent dat ook letterlijk Bergpiek. Ben je op Pico? Dan wil je deze bijzondere bezienswaardigheid zeker bezoeken.

Over de Vulkaan Pico

De vulkaan pico is een van de meest bekende bezienswaardigheden van de Azoren. Niet zo gek, want het is fenomenaal natuurfenomeen. De vulkaan is 700 meter breed en heeft een diepte van maar liefst 30 meter.

Vulkaan Pico beklimmen

Ben jij een echte avonturier en durf je het aan om de vulkaan Pico te beklimmen? Dat is mogelijk! Je kan de top veroveren onder begeleiding van een klimgroep en/of reisgids. Kies jij ervoor om Pico te beklimmen? Je kan starten bij het ‘Berghuis’; Casa da Montanha. Hier moeten alle bezoekers die Pico beklimmen zich registreren.

Pico Azoren

Vakantie Pico

Ga op zoek naar walvissen, dolfijnen en vulkanen. Boek een 8-daagse familiereis.
Azoren met kinderen

Bezoek het eiland Pico tijdens een rondreis. Ontdek 3 eilanden.

Beleef alle natuurwonderen op Pico Azoren tijdens een heerlijke vakantie.

2. Wijngaarden op Pico Azoren

Wijngaardlandschappen op de Werelderfgoedlijst

Pico staat niet alleen bekend om de gelijknamige vulkaan, maar ook om de unieke wijngaardlandschappen. De wijngaarden van Pico hebben zelfs een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO veroverd. De wijngaarden zijn bekend door de vele stukjes land ingesloten door basalten muurtjes. De muurtjes beschermen de wijngaarden tegen de wind en de zee. Het is een eeuwenoude wijnbouwtraditie. De wijnbouwlandschappen op Pico zijn een van de weinige plekken waar dit bewaard is gebleven is, een bezienswaardigheid die wilt zien!

Wil je de unieke wijngaarden op Pico bezoeken? Dan kan je dit het beste in de herfst doen. In deze periode worden er verschillende festivals georganiseerd rondom de wijngaarden van Pico.

4 tips om de wijn en wijngaarden op Pico te ontdekken:

Wil je meer weten over Pico’s wijn en de wijnbouwcultuur op het vulkanische eiland? In een oud klooster is een wijnmuseum gevestigd. Hier kan je de unieke wijngaardlandschappen met muurtjes en wijnstokken bekijken. 

Wil je alles weten over de wijn op Pico? Plan dan een rondleiding. De rondleiding eindigt met een wijnproeverij. 

De Azoren staan natuurlijk bekend om de vele wandelroutes. Wat is een dan een betere manier om de prachtige wijngaarden op Pico te bekijken? Pad Vinhas da Criacao Velha is een schitterende wandeling met uitzicht op de bergen van Failal en natuurlijk Pico. Wandel langs wijngaarden en de haven van Porto do Calhau. 

Ken je de iconische rode windmolen op Pico? De cilindrische windmolen geeft een prachtig uitzicht over het bekende Cracao Velhawijngaarden nabij Madalena. De historische graanmolen is gerestaureerd en biedt een mooi uitzicht over de wijnvelden van Pico (azoren). 

Walvissen azoren

3. Walvissen spotten op Pico

De beste plek om walvissen te spotten is op Pico. Vroeger stond het eiland bekend om zijn walvissen vangst. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer zo. Op Pico (azoren) maken ze zich hard voor deze bijzondere dieren. Lees meer hier meer over walvissen en dolfijnen op Pico.

Het weer op Pico Azoren

Ga je op vakantie naar Pico, dan ben je vast benieuwd naar het weer. Het klimaatcijfer voor Pico is een 7,9, aldus Bestereistijd.nl. Dit is gebaseerd op gemiddelde temperaturen en kans op neerslag. Pico heeft net als alle Azoren eilanden een zacht zeeklimaat. En dat betekent heerlijk weer: zachte en constante temperaturen.

In de maand januari is het gemiddeld het koudste: gemiddeld 16 graden. In de zomermaanden is het gemiddeld 22 graden op Pico.

Vliegen naar Pico Azoren

Vliegen naar Pico kan via Pico Airport. Pico Airport ligt 8 km vanaf de hoofdstad Madalena.

Wil je vanaf Nederland vliegen naar Pico dan moet je reizen via Sao Miguel of Terceira. Er gaan namelijk geen rechtstreekse vluchten naar Pico.

Vanaf Sao Miguel naar Pico is het nog een klein uur vliegen. Vlieg je vanaf Terceira naar Pico dan is het nog 35 minuten vliegen. Zoek én vergelijk eenvoudig vliegtickets naar Pico via TuiFly

Pico op de kaart

Populaire vakanties Pico Azoren 2023

Azoren met kinderen

Bezoek het eiland Pico tijdens een rondreis. Ontdek 3 eilanden.

Beleef alle natuurwonderen op Pico Azoren tijdens een heerlijke vakantie.

Vakantie Pico

Ga op zoek naar walvissen, dolfijnen en vulkanen. Boek een 8-daagse familiereis.