Eilandhoppen Azoren

Eilandhoppen Azoren 2024

Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie die je verschillende Azoren eilanden vol natuurwonderen laat zien? Dan is eilandhoppen op de Azoren precies wat je zoekt! Laat je verrassen door kleurrijke kratermeren, stomende geisers en de ongerepte natuur. We vertellen je alles over eilandhoppen op deze prachtige eilandengroep. Laat je betoveren door de Azoren! 

Eilandhoppen Azoren - De populairste reizen van 2024

Kiezen tussen de 9 prachtige Azoren eilanden is bijna onmogelijk. Ga je eilandhoppen dan heb je het geluk om meerdere eilanden te ontdekken. We zetten de populairste routes én reizen voor je op een rij. 

Deze eilanden wil je niet missen

Wandelen langs de levendige kratermeren op Sao Miguel, de historische steden op Terceira, de indrukwekkende watervallen op Flores of de zandstranden op Santa Maria. Welke eilanden kies je? Wij zetten de populairste routes voor eilandhoppen op de Azoren voor je op een rij. 

1. De populairste route: eilandhoppen op de centrale eilanden

Eilandhoppen: Terceira – Faial – Pico – Sao Miguel 

De populairste routes om te eilandhoppen zijn veelal de centrale eilanden groep. Je start op Terceira, waar de historische stad Angra do Heroïsme indruk zal maken.

Vervolg de route naar eiland Faial waar je de wereldberoemde haven van Horta kan bezoeken. Tevens is Faial dé plek om walvissen en dolfijnen te spotten. Deze unieke excursie mag zeker niet ontbreken wanneer je gaat eilandhoppen.

Vanaf Faial reis je door naar Pico. Hier is de vulkaan pico een must see! En voor de echte avonturier: deze vulkaan kan je beklimmen.

Wanneer je gaat eilandhoppen op de Azoren mag een bezoek aan het grootste Azoren eiland Sao Miguel niet ontbreken. Hier vind je dan ook de meeste bezienswaardigheden en natuurwonderen. Ontdek de kratermeren Sete Cidades en de heilzame bronnen van Furnas. En ook een bezoek aan de hoofdstad Ponta Delgada wil je niet missen. Sao Miguel is vaak het begin en/of eindpunt van het eilandhop-avontuur, omdat hier de luchthaven is gevestigd. 

Gespecialiseerd in eilandhoppen:

Rondreis Azoren

2. Eilandhoppen in de Azorendriehoek: Faial, Pico en Sao Jorge

Een andere populaire route eilandhoppen is de Azorendriehoek. Hierbij ontdek je Faial, Pico en Sao Jorge. Bezoek de bekende vulkaan Caldeira op het eiland Faial, beklim de vulkaan pico op het gelijknamige eiland en sluit je avontuur af op Sao Jorge, het wandelparadijs van de Azoren. 

watervallen Flores Azoren

Vervoer tussen de eilanden

Wanneer je bijvoorbeeld een rondreis bij Tui of Sunweb boekt, boek je jouw vakantie incl. verblijf en vervoer. En in het geval bij eilandhoppen is het heel prettig dat al het vervoer geregeld is. Denk aan de vlucht van Amsterdam naar Terceira of Sao Miguel, een huurauto en het vervoer tussen de verschillende eilanden: binnenlandse vluchten én/of de ferry. 

Veel gestelde vragen over eilandhoppen in de Azoren:

Ga je eilandhoppen op de Azoren? Dan mag Sao Miguel mag zeker niet ontbreken. Een populaire route wanneer je gaat eilandhoppen is: Terceira – Faial – Pico – Sao Miguel. 

Hoeveel dagen je moet plannen voor eilandhoppen is afhankelijk van het aantal eilanden dat je wilt bezoeken. Veel voorkomende reizen zijn 15 dagen waarbij je 4 eilanden ontdek. 

Wanneer je wilt gaan eilandhoppen kan je het beste in de periode van mei t/m september gaan. In deze periode heb je de meeste kans op lekker weer en is de natuur op zijn mooist. 

Eilandhoppen Azoren - De populairste reizen

Sao Miguel, Flores, Faial en Terceria staan tijdens deze 15 daagse rondreis met Tui centraal. Ontdek de jachthaven van Faial, de natuur van Flores en de prachtstad Angra do Heroismo.
Ontdek de populairste Azoren eilanden; Sao Miguel, Faial en Terceria tijdens de 11 daagse rondreis met Tui.

Beleef de bijzondere natuurwonderen op de Portugese eilandengroep. 

Ga eilandhoppen op Sao Miguel en de witte zandstranden op Santa Maria tijdens deze 8-daagse azoren vakantie.

Sao Miguel, Flores, Faial en Terceria staan tijdens deze 15 daagse rondreis met Tui centraal. Ontdek de jachthaven van Faial, de natuur van Flores en de prachtstad Angra do Heroismo.