Weer en klimaat Azoren

Temperatuur, weer en klimaat Azoren

Het weer en klimaat op de Azoren is samen met de veelzijdige natuur één van de belangrijkste redenen om een vakantie naar de kleurrijke eilandengroep te boeken. Niet zo gek, want op de Azoren is het hele jaar een constant klimaat. De temperatuur schommelt tussen de 16 en 24 graden. En door het gunstige weer en klimaat hebben de Azoren een prachtige natuur. Kortom, heerlijk weer om de groene eilanden te ontdekken!

Azoren klimaat

De Azoren hebben een gemiddeld zeeklimaat en dat betekent een zacht klimaat en aangename temperaturen. Er heerst een hoge luchtvochtigheid waardoor er veel groeit en bloeit. Niet voor niets worden de Azoren de groene eilanden genoemd. De hoge luchtvochtigheid zorgt er overigens ook voor dat er regelmatig een bui valt.

Weer Azoren

Het weer op de Azoren is heerlijk voor een actieve vakantie. In het voorjaar ligt de temperatuur tussen 18 tot 22 graden. In de zomermaanden is het wat warmer en ligt de temperatuur tussen de 20 en 26 graden. Het weer kan overigens snel omslaan. Grote weersveranderingen kunnen in korte tijd optreden en dat is iets om rekening mee te houden. In de wintermaanden valt de meeste regen. In de zomermaanden is de kans op neerslag een stuk kleiner en ben je meer verzekerd van zonnig weer. In onderstaande tabel tref je een overzicht van het weer.

Klimaat Azoren

Temperatuur Azoren

Overzicht temperatuur, weer en klimaat

De temperatuur stijgen vanaf mei. Niet voor niets is de maand mei een populaire periode voor een vakantie naar de Azoren. Er zijn gemiddeld 6 zonuren per dag en de temperatuur schommelt rond de 16 en 23 graden overdag.

Maand

Gemiddelde dagtemperatuur (°C)

Januari16
Februari16
Maart16
April17
Mei18
Juni20
Juli22
Augustus23
September23
Oktober21
November19
December17

Kledingadvies Azoren

Een vraag die regelmatig gesteld wordt is ‘wat is het kledingadvies’ voor de Azoren? Dat is een beetje afhankelijk van de periode die je gaat, maar het is goed om te weten dat het weer snel kan omslaan. Wanneer er een bui valt, daalt de temperatuur en dan is het fijn als je een jas bij je hebt. De luchtvochtigheid op de Azoren is hoog waardoor het soms benauwd kan aanvoelen. Het kledingadvies luidt dan ook wees voorbereid op afwisselend weer en zorg in de zomermaanden voor luchtige kleren.

Paradijselijke vakantiebestemming in Europa

Het gunstige weer en klimaat op de Azoren maakt het een ideale vakantiebestemming. Vooral voor wandelaars en liefhebbers van de natuur is het een paradijselijke bestemming in Europa. Ben je echt op zoek naar een zon, zee en strandvakantie dan zijn de Azoren waarschijnlijk niet de juiste vakantiebestemming voor jou.

Actuele temperaturen en weer

Een populaire vakantiebestemmingen op de Azoren is de hoofdstad Ponta Delgada op het groene eiland Sao Miguel en Pico en Terceira. Het weer op de verschillende eilanden verschilt nauwelijks van elkaar, maar onderstaand het actuele weer op deze vakantiebestemmingen.

Houd tijdens je vakantie rekening met het weer als je bijvoorbeeld de bezienswaardigheden Sete Cidades en de vulkaan Pica gaat bekijken. Door de hoge luchtvochtigheid komt het regelmatig voor dat het mistig is en dat is zonde wanneer je wilt genieten van de waanzinnige uitzichten op deze bijzondere plekken.

Tip: Houd het actuele weer tijdens je vakantie de gaten via een live webcam.

De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 14 en 26 graden op de Azoren. In het voorjaar wordt het gemiddeld 18 tot 22 graden. In de zomer stijgt de temperatuur tot 26 graden. Bekijk het weer en klimaat op de verschillende eilanden.

Op de Azoren heerst een gemiddeld zeeklimaat. Het klimaat is zacht en constant. Lees meer over het weer en de temperatuur op de Azoren.

Het weer op de Azoren kan erg snel omslaan. Bekijk hier het actuele weer per eiland op de Azoren.