Golfvakantie Azoren

Golfvakantie Azoren

De Azoren en met name het eiland São Miguel is als alternatieve golfbestemming een absolute aanrader. Op een 4,5 uur vliegen vind je hier een aantal prachtige golfbanen, prachtige natuurwonderen en een heerlijke eiland sfeer. Kortom; alle ingrediënten voor een onvergetelijke golfvakantie.

Golfvakantie naar de Azoren

De prachtige omgeving met duizenden tinten groen, bloemen in alle kleuren, indrukwekkende blauwe meren en de uitgebreide sportieve mogelijkheden bezorgen je een onvergetelijke golfreis. De golfbanen hebben adembenemende vergezichten over de Atlantische Oceaan, groene kraters en sprankelende watervallen. De Azoren zijn een fantastische golfbestemming, klaar om door jou ontdekt te worden.

Golfreis Azoren

Gespecialiseerd in golfvakanties naar de Azoren:

Golfbanen op de Azoren

Op de Azoren golf je midden in de natuur. De golfbanen liggen tussen meren en bergen, met uitzicht over de blauwe zee. São Miguel is het grootste eiland en op een steenworp afstand van de levendige hoofdstad Ponta Delgada liggen de twee bekendste golfbanen: Batalha, een 27 holes baan. En Furnas, een 18 holes baan. Is dat nog niet genoeg, verleng dan je golfvakantie op de Azoren en pik ook nog even de golfbaan op het eiland Terceira mee.

  • Batalha Golf zijn drie 9 holes banen die je in elke combinatie kan spelen. Deze uitstekend aangelegde baan ligt op vulkanische grond, met lange glooiende greens, natuurlijk gevormde bunkers en prachtige panorama’s over de Atlantische Oceaan en de kleine kustdorpjes. Een prachtige golfbaan die niet mag ontbreken tijdens je golfvakantie.
  • Furnas Golf 18 holes met uitdagend vormgegeven greens, is de oudste golfbaan van de Azoren. De eerste 9 holes werden in 1936 door MacKenzie Ross ontworpen, in 1992 zijn daar 9 holes bijgelegd. Deze baan ligt in een van de mooiste gebieden van São Miguel, met uitzicht over het Furnas meer en de Furnas vallei met prachtige tropische flora, warmwaterbronnen en helder bronwater.
  • Terceira Island Golf Club op het eiland Terceira is de derde golfbaan die de Azoren rijk is. Deze 18 holes baan is in 1954 in gebruik genomen en ligt een paar kilometer van Angra do Heroísmo. Deze makkelijke golfbaan heeft wijde greens omrand met kleurige bloemen en is gelegen in een prachtige groene omgeving met kleine meren.

Populaire golfreizen 2024

Tips voor een geslaagde golfvakantie

Ga goed voorbereid op reis en heb een onvergetelijke golfreis op de Azoren. Daarom geven we je hier een kleine checklist voordat je vertrekt naar deze prachtige golfbestemming:

  • Eigen clubs of huren? Hoewel het meenemen van je eigen clubs natuurlijk geweldig is, is huren van clubs op je golfbestemming ook een goede optie. In de meeste gevallen wordt je uitrusting door de vliegtuigmaatschappijen gezien als bijzondere bagage, reken daarom ongeveer tussen de 20 en 55 euro extra kosten op een enkele reis. Het huren van een golfuitrusting kost je meestal tussen de 40 en 80 euro per week. 
TIP: Boek je golfvakantie bij Tui Sports. Dit is altijd incl. vlucht, greenfees, verblijf en huurauto of transfer.
  • GVB: In de meeste zuidelijke landen is je Golfvaardigheidsbewijs niet nodig, maar om teleurstelling te voorkomen, is het verstandig deze voor de zekerheid toch mee te nemen.
  • Auto huren: De Azoren zijn niet alleen de perfecte plek voor een golfvakantie maar ook een waar natuurparadijs. Wanneer je op de Azoren bent, wil je ook zeker wandelen, een excursie walvis spotten. Tip: huur een auto en rij langs de heldere meren, indrukwekkende watervallen, vulkanische geisers of ga naar een van de warmwaterbronnen. Met een huurauto kom je makkelijk overal, de wegen zijn niet druk en de afstanden op de eilanden zijn vrij klein. Over het algemeen ben je voor een week auto huren op de Azoren tussen de 150 tot 400 euro kwijt.

Organisaties gespecialiseerd in Golfreizen:

Golfvakantie Azoren

Beste tijd voor golfvakantie Azoren

De Azoren liggen tussen Amerika en Portugal, midden in de Atlantische Oceaan. Het klimaat is onder invloed van de warme golfstroom, waardoor de gemiddelde temperatuur tussen de 15 graden in de winter en 28 graden in de zomer ligt. Het perfecte weer voor een golfvakantie. De ligging in de oceaan zorgt voor voldoende regen maar je golfreis zal niet verregenen. De buien zijn kort en vaak is het aan de andere kant van het eiland zowaar prachtig weer.

Gespecialiseerd in golfreizen