Sao Jorge Azoren

Sao Jorge Azoren

Groene heuvels, imponerende kliffen, knusse dorpjes en eindeloze uitzichten over de diepblauwe Atlantische Oceaan. Wanneer je dit ziet, realiseer je je dat je op het prachtige eiland Sao Jorge bent, één van de Portugese Azoren eilanden.

Kom in contact met de vriendelijke inwoners, raak verliefd op de ongerepte natuur en maak onvergetelijke hiketochten op dit groene wandeleiland. Sao Jorge op de Azoren is een niet-te-missen plek tijdens het eilandhoppen bij deze archipel!

Vakantie Sao Jorge Azoren

Met een vakantie op Sao Jorge krijg je gelijk de indruk dat de ongereptheid op dit eiland overheerst. De natuur is hier de baas en dat resulteert in ruige kustlijnen en groene heuvellandschappen waar je lekker tot rust kunt komen.

Beleef de ongerepte natuur op Sao Jorge

Gelukkig is Sao Jorge nog niet ontdekt door het grote toerisme, waardoor je het eiland met weinig andere reisliefhebbers hoeft te delen. De beste manier om alle bezienswaardigheden van Sao Jorge te ontdekken is met een huurauto op pad gaan. Over alle hoogtepunten lees je hieronder meer!

Over het eiland Sao Jorge

Sao Jorge is 56 km lang en 8 km breed waardoor je het eiland prima in een paar dagen kunt zien. Sao Jorge is onderdeel van de centrale eilandengroep van de Azoren. Samen met Faial en Pico behoort Sao Jorge tot de Azorendriehoek. Je bereikt Sao Jorge met een  binnenlandse vlucht via Sao Miguel. Na landing kan jouw avontuur op Sao Jorge beginnen!

Eilandhoppen i.c.m. Sao Jorge

De beste manier om Sao Jorge te bewonderen is met een rondreis over de Azoren. Omdat de Azoren uit zoveel mooie eilanden bestaat, is eilandhoppen hier razend populair. Per boot of binnenlandse vlucht bereik je de andere eilanden die je keer op keer zullen verbazen. De combinatie met Pico, Terceira en Sao Miguel is zeer geliefd, maar ook andere eilanden zijn mogelijk. Ontdek alle mogelijkheden voor eilandhoppen naar Sao Jorge!

Bezienswaardigheden Sao Jorge

Ontdek havenstadje Vales

Velas is een mooi havenstadje op Sao Jorge. In de hoofdstad van het eiland hangt een authentieke en gezellige sfeer. Je herkent Velas meteen door de opvallende en knalrode dakpannen die de meeste huizen en gebouwen hebben. Loop door een wirwar van nauwe straatjes met een mozaïeken ondergrond. Bewonder de Igreja Matriz de Sao Jorge, een kerk uit de 16de eeuw met een goud altaar, bekijk een stadspoort uit de 17de eeuw en sluit je rondwandeling af op een zonnig terrasje.

Sao Jorge, het eiland van de Fajãs.

Op Sao Jorge vind je er ongeveer 70 van. Fajãs zijn landtongen die de zee inlopen. Deze landtongen zijn zeer vruchtbaar door de vulkanische oorsprong van het eiland. Veel boeren verbouwen van alles op deze landtongen. Ook groeien er veel exotische bloemen en planten op. Als je er één gezien moet hebben dan is dat Fajã dos Cubres.

Het hoogte punt van het eiland

Pico da Esperança is met 1053 meter het hoogste punt van dit eiland. Op grote hoogte heb je een adembenemend uitzicht over het hele eiland. Bij helder weer kun je ook andere Azoren eilanden zien liggen, zoals Pico.

Wat te doen op Sao Jorge?

Wandelparadijs

Zoals gezegd is Sao Jorge echt een wandeleiland. Van alle mogelijke wandeling kunnen wij je de hiketocht ‘Serra do Topo’ zeker aanraden. Je wandelt langs het mooie meer van Fajã da Caldeira en spectaculaire kustlijnen.

Bezoek de grotten

Sao Jorge kent enkele indrukwekkende grotten. Favoriet zijn Algares van Motoso en Bocas do Fogo. Je kunt tot wel 140 meter diep afdalen in de grot en de binnenkant van de aarde zien, gaaf!

Walvissen spotten

Voor de kust van Sao Jorge zwemmen veel walvissen. Dit is de uitgelezen mogelijkheid om met een bootexcursie de open zee op te gaan! Een kapitein brengt je naar de beste locaties voor het spotten van walvissen en vertelt onderweg over hun natuurlijke habitat. Wanneer je een walvis ziet beleef je een waanzinnig moment!

Tips voor Sao Jorge

Om jouw vakantie naar Sao Jorge extra bijzonder te maken hebben wij een paar tips voor je:

  • Sao Jorge is het eiland van de kazen. Doe dus zeker gezellig mee met een kaasproeverij!
  • Op Sao Jorge kun je goed surfen! Populaire surfspots zijn Fajã da Caldeira en Santo Cristo.
  • Bezoek Fajã dos Vimes. Hier vind je de enige koffieplantage in Europa.
  • Sao Jorge kent enkele vuurtorens. Aanraders zijn de rood-witte vuurtoren Vila do Topo en de vuurtoren bij Ponta dos Rosais. Je kunt rekenen op een prachtig uitzicht op andere Azoren eilanden!
  • Leuk weetje: wist je dat Sao Jorge 3x meer koeien dan inwoners heeft?
  • Er zijn diverse watersporten mogelijk op Sao Jorge. Wat denk je van duiken, zeilen en kajakken?

Sao Jorge op de kaart

Sao Jorge behoort tot de centrale eilanden van de Azoren. Op onderstaande kaart wordt duidelijker waar São Jorge ligt.

Reisaanbieders gespecialiseerd in eilandhoppen naar São Jorge