Azoren eilanden

Azoren eilanden

De Azoren is een paradijselijke en groene eilandengroep in de Atlantische Oceaan die bekend staat om zijn beeldschone natuur. De Portugese eilandengroep bestaat uit 9 eilanden die een vulkanische oorsprong hebben.

9 beeldschone eilanden

Wat de 9 Azoren eilanden allemaal gemeen hebben, is de beeldschone natuur. De vele bijzondere natuurverschijnselen maken een vakantie naar eilanden onvergetelijk. De eilanden zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme, wat maakt dat je puur kan genieten

Over de Azoren eilanden:

Overzicht eilanden

De Azoren eilanden worden onderverdeeld in westelijke eilanden, centrale eilanden en oostelijke eilanden.

Centrale Azoren eilanden

Westelijke Azoren eilanden

Oostelijke Azoren eilanden

Vakantie Azoren

Sao Miguel – Het groene eiland

Sao Miguel is het meest diverse eiland van de Azoren. Een vakantie naar de Azoren start dan ook vaak op Sao Miguel (of Terceria). En dat is niet voor niets, op het eiland zijn vele bijzondere bezienswaardigheden die je wilt ontdekken! Lees meer over Sao Miguel

Populaire vakanties naar het eiland Sao Miguel:

Terceira – Populaire vakantiebestemming

Het eiland Terceira is het dichtstbevolkte eiland en samen met Sao Miguel het populairste eiland onder toeristen. Het eiland is één van belangrijkste toegangen tot de Azoren.

Bezienswaardigheden op Terceira

  • De hoofdstad Angra do Heroismo (werelderfgoedlijst).
  • Roze / witte Sé Cathedral.
  • Algar do Carvão

Vakantie Terceira

Op vakantie naar dit heerlijke Azoren eiland? Bekijk het aanbod vakanties naar Terceira van Tui.

Populaire vakanties naar Sao Miguel

Kaart Azoren eilanden:

Tip: Huur een auto. Ontdek alle bezienswaardigheden met een huurauto. Laat je adviseren door TuiCars
ReizenReizen

watervallen Flores AzorenEiland Flores – het bloemenparadijs

Flores is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Het groene bloemeneiland kenmerkt zich door een grillige kustlijn, maar liefst 7 kratermeren en vele watervallen en riviertjes. Het eiland is werkelijk prachtig!

Tip: bekijk het aanbod vakanties naar het kleurrijke bloemeneiland bij Tui.

Kleurrijk bloemeneiland

In de zomer domineren de vele roze en lila hortensia’s het kleurrijke eiland. Vele wandelroutes kronkelen door de prachtige natuur. Flores is het meest zuidelijke puntje van Europa en is bereikbaar via het eiland Sao Miguel en Faial. Een bijzonder natuurverschijnsel op het kleurrijke eiland is Cascata da ribeira granda, een waterval die vele meters omlaag valt langs het groene berglandschap.

Populaire vakanties naar het eiland Flores:

Wil je het Azoren eiland Flores ontdekken? Boek dan een rondreis Azoren! 

Faial – Het blauwe eiland van de Azoren

Het eiland Faial is een echt natuurparadijs. Faial is bekend door de vulkaan Caldeira. Bovenop de vulkaan is een krater gevestigd die 400 meter diep is en een diameter van bijna 1500 meter heeft, een waanzinnig uitzicht!

Vulkaan Caldeira

Tip: maak een wandeling rond de vulkaan Caldeira. Wandel naar het hoogste punt en geniet van een fantastisch uitzicht!

Het blauwe Azoren eiland

Het eiland Faial heeft als bijnaam ‘blauw eiland’, omdat het vol staat met hortensia’s. Wanneer de hortensia’s in bloei zijn, kleuren ze prachtig blauw.

Horta

De hoofdstad van Faial is Horta. Horta is een bekende plek onder zeilers. Zeilers die de oversteek van Europa naar Amerika maken, maken een tussenstop in de jachthaven van Horta door de gunstige liggen.

Tip: Bekijk het ruime aanbod vakanties naar Horta van Tui.

Vakantie Azoren

Pico – Vulkaan eiland

Pico is het één na grootste eiland van de Azoren. Pico is bekend door de vulkaan Ponta do Pico. Ponta Do Pico is maar liefts 2351 meter hoog en daarme het hoogste punt van Portugal. Je kan de vulkaan op het eiland beklimmen, maar dat is een zware trip. Eenmaal op de top geniet je overigens van een geweldig uitzicht.

Naast de bijzondere bezienswaardigheid Ponta do Pico, is er op het eiland nog een indrukwekkende bezienswaardigheid. De wateren rondom het eiland zijn namelijk één van werelds beste plekken om walvissen te spotten. Een excursie walvissen en dolfijnen spotten is een must-do op het eiland Pico!

Op zoek naar walvissen, dolfijnen en vulkanen op eiland Pico. 

Bezoek het eiland Pico tijdens een rondreis. Ontdek 4 eilanden.

São Jorge – Wandelparadijs

Het eiland São Jorge is een rustig eiland en net als Flores een ideale bestemming voor wandelliefhebbers. Het eiland kenmerkt zich door steile rotsen en kliffen, maar ook langgerekte groene landschappen.

Graciosa – het kleine witte eiland

Graciosa is een klein eiland en is het meest noordelijke eiland van de Azoren. Graciosa wordt ook wel het witte eiland genoemd door de vele witte huizen op het eiland.

Reistip: Bezoek de berg Monte Nossa Senhore da Ajude en geniet van het uitzicht op de stad Santa Cruz.

Strand Azoren

Santa Maria – Eiland met witte zandstranden

Omdat de Azoren eilanden van vulkanische oorsprong zijn, vind je er weinig zandstranden. Op het eiland Santa Maria is dat anders. Er zijn twee mooi witte zandstranden en bovendien is Santa Maria het warmste eiland van de Azoren. Ondanks dat weten maar weinig toeristen het eiland te vinden. De hoofdstad van het eiland is Vila do Porto, wat tevens een leuke bezienswaardigheid is.

Tip: Bezoek de standen van Santa Maria tijdens een rondreis Sao Miguel & Santa Maria. 

Corvo – Het kleinste Azoren eiland

Het vulkanische eiland Corvo is het kleinste eiland van de Azoren en is slechts 17 km2. groot. De twee westelijke eilanden zijn door Unesco benoemd tot Wereldreservaat Biosfeer.

Vakantie eilanden Azoren

De paradijselijke eilandengroep bestaan dus uit 9 eilanden, maar welk eiland is geschikt voor een Azoren vakantie? Een vakantie naar de Azoren staat garant voor rust en een beeldschone natuur. Welk eiland je kiest is afhankelijk hoe je de vakantie wilt invullen. Het grootste en populairste eiland voor een vakantie naar een van de Azoren eilanden is Sao Miguel. Kan je niet kiezen tussen de Azoren eilanden? Ga dan eilandhoppen of maak een rondreis.

Rondreis eilanden Azoren

Alle 9 eilanden zijn prachtig en hebben hun eigen charmes. Een rondreis Azoren biedt uitkomst wanneer je meerdere eilanden wilt ontdekken. Een populaire rondreis is een rondreis door de Centrale eilanden, ook wel de Azorendriehoek genoemd: Faial, Pico en Sao Jorge. Lees hier meer over een rondreis Azoren.

Waar liggen de Azoren?

De vulkanische Azoren eilanden liggen midden in de Atlantische Oceaan tussen Amerika en Europa. Zoals je op bovenstaande kaart ziet, vormen de Azoren eilanden het meest westelijke puntje van Europa. Omdat de eilanden in het midden van de Atlantische oceaan liggen, waren de eilanden vroeger een populaire plek voor boten en schepen die de oversteek maakten. Tegenwoordig geldt dit nog voor zeilboten.

Klimaat eilanden Azoren

Op de eilanden heerst een mild zeeklimaat. De temperaturen liggen tussen de 16 en 26 graden. Het eiland Santa Maria heeft het warmste klimaat. Het klimaat is gedurende het jaar vrij constant. Het weer kan wel snel wisselen. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Azoren.

Azoren eilanden op de kaart

De verschillende Azoren eilanden liggen midden in de Atlantische Oceaan op 1500 km afstand van de kust van Portugal en zijn hiermee het meest zuidelijke stukje van Europa. Op onderstaande kaart worden de paradijselijke Azoren eilanden getoond.

Kaart eilanden Azoren