Strand Azoren

Strand Azoren

De Azoren staan niet direct bekend om prachtige stranden, maar ook die zijn er zeker! Door de vulkanische oorsprong zijn de meeste Azoren stranden zwart van kleur. Maar tussen die steile en grillige kustlijnen midden in de Atlantische oceaan vind je een aantal prachtige stranden! Op het eiland Santa Maria vind je prachtige witte zandstranden. Lees verder en ontdek de mooiste Azoren stranden.

Ga direct naar:

Witte zandstranden op Santa Maria

De mooiste Azoren stranden vind je op het eiland Santa Maria. Santa Maria is het kleinste en meest zuidelijke eiland. Het eiland heeft ook de meeste zonuren en is net wat warmer dan de andere eilanden. Op Santa Maria vind je prachtige witte zandstranden. Deze mooie stranden zijn populair bij watersporters en duikers. De mooiste stranden van Santa Maria zijn São Lourenço en Praia Formosa.

De mooiste stranden op Sao Miguel

Op het eiland Sao Miguel vind je ook een aantal mooie stranden. De stranden op Sao Miguel zijn allen zwarte lavastranden. De historische en bruisende hoofdstad Ponta Delgada ligt aan zee en hier vind je dan ook een aantal mooie stranden. Ponta Delgada is dan ook een heerlijke bestemming voor een Azoren strandvakantie. Combineer culturele en historische bezienswaardigheden met de heerlijke stranden in de Ponta Delgada.

De mooiste stranden op Ponta Delgada:

De mooiste stranden op Horta:

De mooiste stranden op Terceira:

Stranden Azoren

Azoren strandvakantie

Overweeg je een Azoren strandvakantie? Dan zal je genieten van de beeldschone natuur, unieke bezienswaardigheden en het heerlijke weer op de Azoren.

Populaire bestemmingen voor een Azoren strandvakantie vind je op Sao Miguel. Wil je ook de mooie witte zandstranden op Santa Maria meepakken? Combineer deze twee eilanden tijdens je strandvakantie!

Veel geboekte Azoren strandvakanties:

Top 5 Stranden Azoren

  1. Praia Formosa (strand op Santa Maria)
  2. São Lourenço (strand santa Maria)
  3. Mosteiros (strand Sao Miguel)
  4. Ribeira Quente (strand Sao Miguel)
  5. Praia moinhos (natuurlijke zwempool op Sao Miguel)