Watervallen Azoren

De mooiste watervallen op de Azoren

Ga je de natuurwonderen van de Azoren ontdekken? Dan mogen de vele adembenemende watervallen zeker niet ontbreken tijdens je vakantie! We vertellen je alles over de mooiste watervallen op de Azoren. Laat je betoveren!

Salto do Prego

Na een prachtige wandeling vanaf Faial da Terra kom je bij de beeldschone waterval Salto do Prego. De wandelroute naar deze waterval duurt ongeveer 2 uur. Volg de bordjes ‘Salto do Prego’ en na ongeveer 2 uurtjes wandelen bereik je Salto do Prego. Bij deze waterval mag je zwemmen, maar let op dit is steenkoud. Durf jij een duik te nemen in deze betoverende waterval? 

Salto do Prego, waterval op de Azoren
Salto do Prego, waterval op de Azoren
Caldeira velha - Sao Miguel
Caldeira Velha, waterval op de Azoren

Caldeira Velha in Ribeira Granda

De spectaculaire én bekende waterval Caldeira Velha in Ribeira Grande op het eiland São Miguel is als een natuurlijk sprookje. Hier vind je warmwaterbronnen die uitmonden in turquoise zwembaden, omringd door tropische bossen. Het is alsof je in een geheime lagune duikt. Je kunt in het warme water zwemmen terwijl je wordt omringd door planten en tropische vogels. De waterval Caldeira Velha is een magische plek! 

Cascata da Ribeira do Ferreiro

Denk je aan de watervallen op de Azoren dan heb je waarschijnlijk het spectaculaire beeld van Cascata da Ribeira do Ferreiro in je hoofd. Deze prachtige waterval vind je op het eiland Flores. Dit natuurwonder draagt de naam Cascata da Ribeira do Ferreiro en is dé bezienswaardigheid van Flores. Niet zo vreemd, want het uitzicht in fenomenaal én onvergetelijk. Het water maakt een dramatische val in zee en is omringt door spectaculaire groene kliffen.

Zo kom je bij de waterval Ribeira do Ferreiro:

Om deze fantastische waterval op de Azoren te bezoeken, moet je een kleine wandeling afleggen. Volg hiervoor trail PR2, een wandelroute van 1,4 km in de buurt van Fajãzinha. 

Let op, de route kan glad wanneer het heeft geregend. 

watervallen Flores Azoren
Salto do Prego, waterval op de Azoren