Auto huren São Miguel

Auto huren op São Miguel

Auto huren op São Miguel

São Miguel is het grootste en misschien wel mooiste eiland van de Azoren. Op het eiland vind je vele natuurwonderen en bezienswaardigheden. Van prachtige vulkaankraters, kleurrijke meren en warmwaterbronnen. Wil je alle mooie plekjes van Sao Miguel ontdekken dan is een auto huren op São Miguel een must.

De vele bezienswaardigheden liggen een flink stuk uit elkaar en zijn slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij vertellen je alles wat je moet weten over een auto huren op Sao Miguel. 

Auto huren Ponta Delgada

Natuurlijk wil je als je naar de Azoren op vakantie gaat alle bezienswaardigheden zien wat deze eilanden zo bijzonder maakt. Op São Miguel zijn veel toeristische plekken niet makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Om alles te kunnen zien, ontkom je er niet aan om een auto te huren.

Daarom is Ponta Delgada de beste plek om je reis op de Azoren te beginnen. De stad ligt redelijk centraal op het eiland, daar bevindt zich het vliegveld en het merendeel van het aanbod van autoverhuur op São Miguel. Er zijn twee plekken waar je een auto kunt huren op São Miguel:

  • direct op het vliegveld bij aankomst,
  • of in Ponta Delgada zelf. In het centrum van deze stad vind je het grootste deel van de auto verhuurkantoren.
TIP: Wil je meerdere eilanden bezoeken kies dan voor de ‘Multi-Island-Hiring’ optie van Sunny Cars. Zo kun je Sao Miguel en Pico in een week bezoeken. Let er wel op dat autoverhuurbedrijven een ‘one-way/ pick-up’fee berekenen.

Huur met Sunnycars op São Miguel

Natuurlijk wil je een huurauto zonder veel gedoe. Een van de aanbieders waar je een auto op São Miguel kunt huren is Sunnycars. Ze hebben geen eigen wagenpark, maar via hun website kun je makkelijk bij lokale wagenpark aanbieders je huurauto reserveren. Een van de grote voordelen van Sunnycars is dat je bij hen 100% verzekerd bent tegen diefstal en schade. Je krijgt bij Sunnycars altijd een duidelijke all-inclusive prijs met ongelimiteerde kilometers, zodat je bij aankomst niet voor onverwachte kosten staat. Daarnaast is de klantenservice van Sunnycars in het Nederlands, wel zo handig als je geen Portugees spreekt.

Denk je eraan om meerdere eilanden van de Azoren te bezoeken? Maak dan gebruik van de ‘Multi-Island-Hiring’ van Sunnycars, zodat er op het volgende eiland gewoon een nieuwe huurauto voor je klaarstaat zonder daar extra toeslagen voor te betalen.

Waar op letten auto huren São Miguel

Je plan de perfecte roadtrip op de Azoren door je huurauto op São Miguel gemakkelijk online te boeken. Toch zijn er een paar dingen waar je op moet letten als je een auto huurt op São Miguel.

  • Boek op tijd, zeker in het hoogseizoen. Het is vaak voordeliger en je bent verzekerd van een auto. Op de Azoren is het wagenpark niet groot en dus ook snel volgeboekt. Via Sunnycars kun je de prijzen en voorwaarden makkelijk vergelijken en vooraf alles regelen.
  • Voor het huren van een auto op de Azoren heb je een rijbewijs en paspoort of identiteitskaart nodig. Je rekent meestal af met een creditkaart. Zorg er ook voor dat alle documenten nog minimaal een half jaar geldig zijn.
  • Wees flexibel met je reisplan. Het weer op São Miguel is onvoorspelbaar en het kan zomaar ineens veranderen. Het zou jammer zijn als je dan net bedacht had om naar een van de hoger gelegen meren te rijden voor die onvergetelijke foto’s.
  • De straatjes in de dorpen zijn smal. Daarnaast worden de auto’s gewoon langs de doorgaande wegen geparkeerd. Rijd dus rustig en kies bij het huren van een auto op São Miguel voor een klein en wendbaar type.
  • Hou er rekening mee dat de tankstations meestal om 7 uur in de ochtend openen en ‘s avonds om 10 uur ’s nachts sluiten. Ook accepteert niet elk station betalingen met een bankpas of creditkaart. Hou dus altijd cash bij je.

Kosten auto huren São Miguel

De kosten van je huurauto op São Miguel zijn afhankelijk van een aantal dingen: welk formaat auto je kiest, of je in het hoogseizoen reist en hoe lang je blijft. Over het algemeen kun je buiten het hoogseizoen al een auto huren voor 150 euro per week, ga je in de maanden juli en augustus dan is dat vaak meer dan het dubbele.

Tip: veilig auto huren op Sao miguel?

Onderstaand een overzicht van reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in autoverhuur op de Azoren.