Wandelen op Sao Miguel

Wandelen op São Miguel

Sao Miguel betovert je al meteen bij aankomst met fantastische vergezichten en een glooiend heuvellandschap. Voor natuurliefhebbers is wandelen op Sao Miguel dan ook de perfecte manier om dit groene paradijs te ontdekken.

Wandelend zie je immers het meeste van dit ongerepte, vulkanische eiland. Over de Azoren Trails loop je langs watervallen, rond groene kratermeren en over smalle paadjes naar modderpoelen waar de zwaveldamp uit de grond omhoog komt. Wij vertellen je alles over de mooiste wandelroutes op Sao Miguel

Wandelroutes op Sao Miguel

Ga wandelen op Sao Miguel, het groene eiland van de Azoren. Er is voor iedereen wel een leuke route te vinden, hieronder beschrijven we de meest mooiste wandelingen op Sao Miguel.

Vista do Rei - Sete Cidades

Een van de mooiste wandelingen op Sao Miguel maak je vanaf het uitzichtpunt Vista do Rei. Vanaf daar loop je onder andere langs Lagoa do Canario waar je het meest spectaculaire uitzicht over Sete Cidades hebt: Miradouro da Boca do Inferno.

De wandeling brengt je naar het dorpje Sete Cidades en eindigt bij de kerk Sao Nicolau. Zonder het kleine uitstapje naar het uitzichtpunt Lomba do Vasco duurt deze prachtige wandeling ongeveer 2 uur.

wandelen sao miguel azoren

Caldeiras da Ribeira Grande

Deze spectaculaire wandeling op Sao Miguel begint bij de warmwaterbronnen van Ribeira Grande en  brengt je langs een mix van natuur en industriële hoogstandjes naar Salto do Cabrito. Zo voert het pad je naar een dam, een energiecentrale en een waterval. Soms is het klauteren geblazen en moet je een riviertje over stenen of een hangbrug oversteken. De wandeling is circulair en duurt ongeveer 3 uur.

Faial da Terra - Salto do Prego

Wil je door dichtbegroeide bossen en langs indrukwekkende watervallen wandelen op Sao Miguel? Dan is deze wandeling wat voor jou. Je loopt grotendeels over een zandpad door de bossen en langs een rivier, die je her en der oversteekt via houten bruggetjes. Let wel op, na regenval zijn goede wandelschoenen geen overbodige luxe.

Wil je wat langer lopen dan kun je vanuit de Salto do Prego ook nog heen en terug lopen naar Salto do Cagarrao, waardoor je bijna 4 kilometer extra loopt.

Lagoa das Furnas

Een van de meest vulkanische plekken die je zeker niet mag missen als je gaat wandelen op Sao Miguel is het dorp Furnas dat bekendstaat om zijn warmwaterbronnen. Op Pico de Ferro kijk je uit over de vallei en het meer. De wandeling naar de top is pittig, maar zeker de moeite waard.

Naast het mooie uitzicht op de top loop je ook langs Igreja de Santana, een gotische kerk, en Poca da Dona Beija, heetwaterbronnen waar je mag zwemmen. Ook deze route is circulair en duurt tussen de 2 en 3 uur.

Rota da Água

Deze ‘waterroute’ is geweldig voor als je met kinderen gaat wandelen op Sao Miguel. Neem je zaklamp maar mee, want deze makkelijke wandeling voert je door voetgangerstunnels en langs aquaducten waarna je elke keer weer in een andere omgeving terecht komt. Stop ook even bij Janela do Inferno, een steile wand vol waterbronnen en een vijver, omringd door weelderig groen. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

Wandelvakanties op Sao Miguel Azoren