Hoofdstad Azoren

Hoofdstad Azoren

Ponta Delgada is de hoofdstad van de Azoren. De historische stad ligt op het eiland Sao Miguel en is naast de hoofdstad van de Azoren, de hoofdstad van dit groene eiland in de Middellandse Zee.

Ponta Delgada, São Miguel

De Azoren bestaan uit 9 eilanden en zijn een autonome regio van Portugal. Dan zou je misschien denken dat Lissabon de hoofdstad van de Azoren is, maar niets is minder waar.

Het grootste deel van de bevolking van de Azoren woont op het eiland São Miguel en de hoofdstad van dit eiland, Ponta Delgada, is dan ook de hoofdstad van de Azoren.

Hoofdstad Azoren

Ponta Delgada is niet voor niets de hoofdstad van de Azoren, het is de grootste stad van de eilandengroep. Het ligt in het zuidwesten van het eiland São Miguel en is het perfecte startpunt voor een vakantie op de Azoren. Het grootste vliegveld van de Azoren ligt op slechts 5 kilometer van de stad.

Azoren hoofdstad het bezoeken waard

Ponta Delgada is zeker de moeite waard om te bezoeken. De stad heeft een schilderachtig historisch centrum met witte huisjes, smalle straatjes van klinkers en een boulevard. Het fort kijkt uit over de haven, van waar dagelijks de tours om walvissen te spotten vertrekken. Elk jaar in juli wordt in Ponta Delgada een streetart festival gehouden, je kunt deze schilderingen dan ook door de hele stad vinden. In de vele restaurants eet je authentieke specialiteiten bereidt met lokale producten. Natuurlijk moet je de Peixe do Mercado proberen, klaargemaakt met dagverse vis, direct uit de oceaan.

De hoofdstad van de Azoren is Ponta Delgada, tevens de hoofdstad van Sao Miguel.
In Ponta Delgada zetelt de regionale overheid van de Azoren en dat maakt deze stad dan ook meteen de hoofdstad Azoren. De wetgevende macht bevindt zich overigens in Horta.

De hoofdstad van de Azoren heet Ponta Delgada, de grootste stad van deze eilandengroep. Ponta Delgada is ook de hoofdstad van het eiland São Miguel en heeft ruim 70.000 inwoners.