Vakantie Azoren
Warmwaterbronnen azoren furnas

Geisers en warmwaterbronnen Azoren

Warmwaterbronnen Azoren

Ben je op de Azoren dan wil je zeker zwemmen in één van de heerlijke warmwaterbronnen, een uniek en bijzonder natuurverschijnsel. Maar op de vulkanische Azoren eilanden heb je de kans op in één van de warmwaterbronen te zwemmen en stomende geisers te bezoeken. We zetten de mooiste warmwaterbronnen en natuurlijke geisers van de Azoren voor je op een rij.

Furnas - het borrellende hart van Sao Miguel

Furnas is een bijzondere plek op het eiland Sao Miguel. Furnas is een dorp op de gelijknamige vulkaan(!). Het pittoreske dorpje Furnas staat bekend om de vele natuurlijke warmwaterbronnen en borrelende geisers. Er zijn maar liefst 22 verschillende bronnen. Door het hele dorp vind je borrelende warmwaterbronnen en stomende geisers. 

Door de hoge concentratie zwavel in de stomende geisers en warmwaterbronnen, wordt aangenomen dat het water een geneeskrachtige werking heeft. Naast de thermale bronnen in Furnas zijn er in het dorp prachtige botanische tuin te vinden. Niet voor niets is Furnas een populaire vakantiebestemming op het eiland Sao Miguel.

Overzicht warmwaterbronnen in Furnas

1. Parque terra Nostra

De bekendste plek in Furnas met warmwaterbronnen is Parque Terra Nostra. Het bijzonder park ligt nabij een (uitgedoofde) vulkaan. Hier vind je ook het gelijknamige en populaire hotel Terra Nostra.

Wat is er te doen in Parq Terra Nostra?

Parq Terra Nostra is een prachtige botanische tuin van wel 20 ha groot. De flora en fauna is werkelijk prachtig én al eeuwenoud. Over de vele warmwaterbronnen in Parq Terra Nostra wordt gezegd dat het een heilzame werking heeft. Nieuwsgierig? In de bruinkleurige vijver van Parq Terra Nostra mag je zwemmen. Let op: trek oude badkleding aan. 

2. Caldeiras Das Furnas

Warmwaterbronnen die modder spuwen, stomende  geisers en een sterke zwavellucht. De grootste en meest luidruchtige liggen rondom het centrum van Furnas. 

3. Poca da Dona Beija:

Pcoa da Dona Beija is een luxe hotel en resort met warmwaterbronnen en thermale baden. Er zijn vijf open rotspoelen die worden gevuld door een natuurlijke warmwaterbron. Daarnaast vind je er tropische tuinen. Wanneer je op zoek bent naar een warmwaterbron in Furnas is dit zeker een mooie bestemming. De spa is in de avond mooi verlicht.

Warmwaterbronnen azoren furnas
Warmwaterbron Azoren - Furnas

Warmwaterbron Caldeira Velha op Sao Miguel

'Subtropische zwembad' bij Ribeira Grande

Een van de mooiste natuurlijke warmwaterbronnen waar je kan zwemmen is Caldeira Velha. Nabij Lagoa do Fogo ligt deze bijzondere zwemplek verscholen. Het warme water stroomt vanaf de waterval de idylische zwemplek in. Je bent omringt door prachtige varens en palmbomen alsof je je omgeeft in een subtropisch zwembad. 

Warmwaterbron Caldeira Velha
Natuurlijke zwembad Caldeira Velha
Warmwaterbronnen azoren Terra Nostra
Botanische tuinen in Parque terra Nostra

De furnasvallei is met ruim 20 verschillende mineraalwateren het rijkste gebied aan warmwaterbronnen in Europa. 

Top 5 natuurlijke warmwaterbronnen Azoren

  • Caldeira Velha
  • Poca da Dona Beija
  • Caldeiras das Furnas
  • Parq Terra Nostra
  • Calheta
Reizen algemeen

Veel gestelde vragen over warmwaterbronnen op de Azoren

Op het eiland Sao Miguel vind je de meeste warmwaterbronnen en natuurlijke geisers. Wanneer je de borrelde geisers en natuurlijke waterbronnen wilt bekijken en ervaren kan je het beste naar de plaats Furnas op Sao Miguel gaan. 

In Furnas op Sao Miguel vind je vele warmwaterbronnen. Midden in het dorp zie je de borrelende geiers. Het is een uniek fenomeen. In Furnas vind je ook het populaire Parq Terra Nostra, Caldeiras Das Furnas​ en Poca da Dona Beija.
  • Caldeira Velha
  • Poca da Dona Beija
  • Caldeiras das Furnas
  • Parq Terra Nostra