Vakantie Azoren
natuur Azoren

Beste reistijd Azoren

Beste reistijd Azoren

Wat is de beste reistijd voor een vakantie Azoren? Om de beste reistijd te bepalen is het belangrijk om te weten hoe je een vakantie Azoren invult. Kom je naar de Azoren om te genieten van de prachtige natuur en wil je weten wat de beste reistijd is voor een wandelvakantie? Of ben je meer benieuwd wat de beste reistijd is om walvissen te spotten? Dit is voor iedere vakantieganger anders, maar we concluderen dat de beste reistijd Azoren van mei t/m september is

Vakanties Bekijken

Hoogseizoen Azoren

De Azoren zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme, maar de meeste toeristen bezoeken de groene eilandengroep in de zomermaanden juli en augustus. De temperatuur is dan het hoogst en je hebt de minste kans op regen. Lees meer over het weer en klimaat op de Azoren.

Voor- en najaar

Maar ook in de maanden mei, juni en oktober is de temperatuur lekker op de eilanden. De temperatuur ligt tussen de 13 en 21 graden. Voor een actieve vakantie zijn deze temperaturen heerlijk!

Beste reistijd walvissen spotten

De Azoren zijn één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Een excursie die je zeker wilt ondernemen tijdens je vakantie. De beste reistijd om walvissen te spotten is van mei tot oktober. In deze periode heb je de meeste kans om dolfijnen en walvissen te spotten. Lees hier meer over walvissen spotten. 


Bekijk het aanbod Natuurreizen van SNP

Bekijk Reisorganisaties


Beste reistijd Natuur

Het hele jaar bloeien er kleurrijke bloemen op de eilanden. De bekendste zijn de blauw hortensia’s die je op vele plekken tegenkomt. Hiervoor hoef je je dus geen zorgen te maken in welke periode je reist.

Beste reistijd wandelvakantie

Ga je om vakantie naar de Azoren om te wandelen? Dan is de beste reisperiode van mei t/m september. Je hebt dan de meest gunstige weersomstandigheden. Lees meer over een wandelvakantie op de Azoren.

Wat is de beste reistijd Azoren?

De beste reistijd voor een vakantie naar de Azoren is van mei tot en met september.

Wat is de beste reistijd om walvissen te spotten op de Azoren?

De beste periode om walvissen te zien op de Azoren is van mei tot oktober. Lees meer over Walvissen spotten op de Azoren.