Corvo Azoren

Corvo Azoren

Welkom op Corvo het kleinste eiland van de Azoren! Op het mooie eiland Corvo heerst rust, ruimte en kan de natuur haar vrije gang gaan. Verwonder je over de ongerepte natuurlandschappen bestaande uit glooiende heuvels, vulkaankraters, meren en spectaculaire kustlijnen. Maak op Corvo indrukwekkende wandelingen door de alsmaar groener wordende natuur, ga er duiken en spot unieke vogels. Ervaar hoe het is om aan het einde van Europa te staan op Corvo!

De mooiste rondreizen incl. eiland Corvo

Over Corvo Azoren

Als één van de 9 Azoren eilanden heeft Corvo een afgelegen ligging. Hierdoor kan het eiland verlaten overkomen maar dat brengt tegelijkertijd een vredige sfeer met zich mee. Bovendien heb je hier absoluut geen last van het massatoerisme! Het eiland is namelijk maar 6,5 km bij 4 km, waarvan het overgrote deel bestaat uit een reusachtige vulkaankrater. Doordat Corvo zo enorm groen is staat het sinds 2007 in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wist je trouwens dat op Corvo 2x zoveel koeien dan mensen leven? Erg bijzonder. Beleef het zelf met een last minute vakantie naar Corvo op de Azoren!

De mooiste rondreizen incl. eiland Corvo

Rondreis inclusief Corvo

Wanneer je een rondreis naar de Azoren maakt bezoek je in de meeste gevallen meerdere eilanden. Er zijn veel rondreizen waarbij Corvo in het programma is opgenomen. Bij de meeste reizen naar de Azoren bezoek je Corvo als een dagtocht met de boot vanaf Flores (het dichtstbijzijnde eiland op vaarafstand). Ook zie je af en toe bij rondreizen naar de Azoren dat je Corvo bereikt met een binnenlandse vlucht vanaf andere Azoren eilanden. Meestal ben je met georganiseerde reizen 1 tot 2 dagen op Corvo omdat het zo’n klein eiland is.

Boek je vakantie bij:

ReizenReizen

Bezienswaardigheden op Corvo

Eerlijk is eerlijk, Corvo loopt niet over van de vele bezienswaardigheden. In 1 tot 2 dagen krijg je een goed beeld van het eiland op de Azoren. Vila Nova do Corvo is het enige dorp waar zo’n 500 eilandbewoners samenleven en waar iedereen elkaar kent. Bij een bezoek aan Vila Nova do Corvo stap je echt terug in de tijd. Slenter door de geplaveide straten met witgekalkte huizen, zwarte stenen gevels en met roodkleurige dakpannen. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is de Nossa Senhora dos Milagres, een kerk in pittoreske stijl uit de 16de eeuw. Bij deze plaats vind je ook het vliegveld.

Corvo Azoren

Wat te doen op Corvo?

Excursies op Corvo

Een veel ondernomen excursie op Corvo is de wandelroute naar Miradouro do Caldeirao. Vanaf dit punt kijk je de gigantische krater in met de meren en de eilanden in de krater. Kom je met een vlucht naar Corvo? Weet dan dat je het naastgelegen eiland Flores goed met Corvo kunt combineren. Beide eilanden liggen op 45 minuten varen van elkaar.

Duiken op Corvo

Corvo staat bekend als een duikersparadijs. Toplocaties om te duiken op Corvo zijn Baixa do Buraco, Gamela en Caneiro dos Meros. Zet je duikbril op en ontdek de magische onderwaterwereld. Wellicht spot je tijdens je duiktocht wel walvissen of dolfijnen!

Stranden Corvo

Corvo is niet echt een strandbestemming. Wil je tocht even alle indrukken laten bezinken op het strand? Dan is Praia de Areia is de plek waar je moet zijn. Dit is een zwart strand waar je in zee kunt zwemmen en mogelijk ook duiken en snorkelen.

Tips voor Corvo

Natuurlijk hebben wij ook nog enkele goede tips voor jouw vakantie naar Corvo:

  • Ieder jaar op 15 augustus staat het eiland op zijn kop. Dit is een ware feestdag met het Festival dos Meinhos, vrij vertaald ‘het festival van de molens’. Het is een dag vol dans, muziek en ceremonies. Houd er rekening mee dat het rond deze datum drukker dan normaal is op het eiland, maar wel een bijzondere belevenis om hierbij aanwezig te zijn!
  • Loop één van de lokale restaurants binnen en proef de keuken van de Azoren! Maak in de restaurants gerust een praatje met de locals die dat erg leuk vinden.
  • Op Corvo kun je goed vogels spotten. De beste reistijd hiervoor is in de herfst waarin veel vogels zich laten zien op dit Portugese eiland.

Corvo op de kaart

Hotels op Corvo

Aangezien de meeste reizigers een dagtocht maken naar Corvo vanaf Flores vind je op het eiland niet zoveel hotels. Toch zijn er genoeg hotels als je wilt overnachten op Corvo. Veel van deze hotels zijn kleinschalig, gemoedelijk en bieden een persoonlijke service. Voor een overnachting kun je terecht in Vila Nova do Corvo, de hoofdplaats van Corvo.